HRVATSKA SE PRIPREMA ZA KORONAVIRUS U Zagrebu otvorena karantena

Darko Tomas / CROPIX

Pokrenut je novi korak u prevenciji koronavirusa u Hrvatskoj – odlukom ministarstva zdravstva osnovana je posebna karantena u klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

U karanteni će boraviti osobe za koje se utvrdi ili postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelim osobama. Što se tiče Hrvata koji su boravili na kruzeru Diamond Princess doznajemo da će se jedan hrvatski državljanin u Hrvatsku vratiti sutra.

Ostala četiri Hrvata koja su također bila na brodu vratit će se idućih dana. Evo što je na naš upit o tome reklo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

“Uz brzu koordinaciju s europskim partnerima, osigurana je repatrijacija tijekom sutrašnjeg dana – vodeći računa primarno o sigurnosti i zdravlju hrvatskog državljanina.



MVEP izražava zahvalnost japanskim, talijanskim, njemačkim i slovenskim vlastima, na organizaciji povratka hrvatskog državljanina. Veleposlanstvo RH u Tokiju nastavlja pružati svu konzularnu pomoć i potporu ostalim hrvatskim državljanima kako na kruzeru Diamond Princess, tako i diljem Japana”, stoji u odgovoru ministarstva Dnevniku.hr.

Komentari