Hrvatska se od Kiće Slabinca oprašta uz tamburu

Legendarni domaći pjevač Krunoslav Kićo Slabinac zauvijek nas je napustio 13. studenog ove godine, a danas se diljem zemlje obitelj, kolege, prijatelji i obožavatelji opraštaju od velikog glazbenika. Posljednji ispraćaj glazbenika održava se u Velikoj dvorani Zagrebačkoj krematorija na Mirogoju

Rijetki su mogli suspregnuti suze, a njegovoj je obitelji više od 200 ljudi izrazilo sućut. Kićin lijes tamburaši su dočekali tihom svirkom, a izveli su i njegov prvi veliki hit “Plavuša”.

Osim u Zagrebu mnogi se od njega opraštaju i diljem njegove Slavonije. U Osijeku su se okupili njegovi sugrađani te su na glavnom gradskom trgu odsvirali nekoliko njegovih skladbi. Osječani su glazbeniku zahvalili na promociji grada i slavonske glazbe bacanjem 300 ruža u Dravu. U toj inicijativi pridružili su im se i drugi gradovi na području Slavonije, poput Đakova i Županje, gdje se također uz poštivanje epidemioloških mjera svi opraštaju od Kiće Slabinca.

Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je u 77. godini nakon borbe s dugom i teškom bolesti. Svojom glazbom ostavio je veliki trag u hrvatskoj povijesti, a mnogi će ga se zauvijek sjećati zahvaljujući njegovim nezaboravnim hitovima.

Komentari