Hrvatska pošta skratila rad poštanskih ureda u Istarskoj županiji

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Hrvatska pošta izvijestila je u petak da uvodi mjere i postupke u kriznoj situaciji zbog koronavirusa, a najavila je i da će od početka idućeg tjedna određeni poštanski uredi u Istarskoj županiji raditi po skraćenome radnom vremenu.

Na popisu poštanskih ureda koji će od ponedjeljka, 16. ožujka zbog pojave koronavirusa u Istarskoj županiji raditi prema novome, skraćenom vremenu je 19 poštanskih ureda, od čega ih je najviše, njih šest u Puli.

Osim toga, skraćeno će (u jednoj ili dvije smjene) raditi i dva poštanska ureda u Poreču te po jedan u Pazinu, Medulinu, Rovinju, Fažani, Vodnjanu, Labinu, Žminju, Buzetu, Buju, Novigradu i Umagu.

Iz Hrvatske pošte u priopćenju ističu i da su donijeli pravilnik o mjerama i postupanju u kriznoj situaciji zbog koronavirusa, kojim je propisano postupanje radi zaštite zdravlja radnika, njihovih bližnjih i članova obitelji, smanjenja širenja zaraze i osiguranja kontinuiteta poslovanja Hrvatske pošte te sprječavanja širenja neprikladnih oblika ponašanja, panike i dezinformacija u najvećoj mogućoj mjeri.



Odredbe tog pravilnika primjenjuju se na sve radnike Hrvatske pošte te na druge osobe koje se na bilo kojoj osnovi nađu u prostorijama i prostorima tvrtke.

Uz opće mjere koje uključuju redovito i temeljito održavanje osobne higijene i obvezu javljanja mjerodavnoj epidemiološkoj službi i liječniku u slučaju simptoma ili kontakta s osobama sa simptomima koronavirusa, donesen je i niz mjera razrađenih prema razinama rizika. Tako su, na primjer, do daljnjeg odgođena sva službena putovanja radnika Hrvatske pošte te će se sastanci u najvećoj mogućoj mjeri održavati telefonski, preko videoveze i slično, ističu iz Hrvatske pošte.

Komentari