Hrvatska policija spasila četvoricu migranata iz Dunava

pu osječko-baranjska

Belomanastirski granični policajci u utorak su iz Dunava kod baranjskog mjesta Batine spasili četvoricu migranata koji su iz Srbije pokušavali doći do hrvatske obale, izvijestila je osječko-baranjska policija.

Policajci su pri redovnom obilasku službenim plovilom tri kilometra sjeverno od baranjskog mjesta Batina oko 7,30 sati čuli dozivanje u pomoć na stranom jeziku, da bi potom u hladnom Dunavu uočili nekoliko osoba koje plutaju po rijeci.

Kada su im se približili vidjeli su četvoricu migranata koji se držanjem za gumene zračnice kotača bore s riječnim strujama, pokušavajući se iz smjera Srbije dokopati hrvatske obale.

Migrante u dobi oko 30-tak godina policajci su izvukli iz vode i smjestili ih na policijsko plovilo, a s obzirom da su bili umorni, iznemogli i pothlađeni pružili su im prvu pomoć i pozvali Hitnu.



Djelatnici Hitne pomoći pregledali su ih i pružili im liječničku pomoć te utvrdili te da nisu ozlijeđeni, zdravi su, ali pothlađeni.

Nakon što su se oporavili migranti su prevezeni u prostorije Postaje granične policije Beli Manastir, gdje je u tijeku utvrđivanje njihova identiteta te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu, kažu u osječko-baranjskoj policiji.

Ističu kako su o ovom po život opasnom pokušaju nezakonitog prelaska Dunava u zimskim uvjetima odmah obavijestili i srbijansku graničnu policiju kako bi prevenirala ovakve pokušaje, s obzirom na stvarnu opasnost po život ljudi.

Komentari