Hrvatska policija ima najspremniji bračni par: Goni te to da se pokažeš

vijesti.hrt.hr

Zoran i Ines Mamuzić pobjednici su 2. Memorijala Šima Đamić, natjecanja za izbor najspremnijeg pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova. Ove se godine prijavilo 58 policajaca te dvije policajke i svi su pokazali zavidnu fizičku spremnost, ali i teorijsko znanje.

Pod vrelim suncem s deset kilograma opreme na leđima prvi je na cilj, u Sibinju pokraj Slavonskoga Broda stigao 41-godišnji Zoran Mamuzić. Sve zapreke zahtjevnog natjecanja uspješno je svladao. I ovu na jezeru Petnja. Ali, kaže, nije bilo lagano.

Na stazi, na obroncima Dilj gore za petama mu stalno supruga Ines Matec-Mamuzić, pobjednica u ženskoj konkurenciji. U Ravnateljstvu policije obavlja administrativne poslove.

“Goni te to da se pokažeš. A posebno, ja sam cijelo vrijeme imala na umu da sam žena. I kako će to sve skupa izgledati”, ističe.



Na trkačkoj ruti dokazao se brodski interventni policajac Krešimir Šimić. Stigao je drugi.

“Ratnici onog vremena su nama ostavili taj nekako pobjednički mentalitet da ne odustajemo dok ne dođemo do cilja”, ističe Šimić.

Najbolji su nagrađeni, ali i ostali sudionici zaslužuju divljenje. Natjecao se 61 sudionik.

“Ako nisi fizički spretan, sposoban ako nisi obučen onda nisi pravi policajac. Prema tome svaki mladi policajac bi trebao težiti ovome”, ističe zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša.

“Sudjeluju svi vidovi policije, ne samo specijalna i interventna, koji su sigurno najspremniji jer im je to i zadaća, nego i prometna, temeljna, granična…”, ističe načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić.

Natjecanje je posvećeno legendarnom brodskom zapovjedniku Specijalne policije Šimi Đamiću.

“Cijela obitelj je ponosna na to što ga dečki nisu zaboravili, njegovi ratnici”, ističe sin Zlatko Đamić.

Mnogima je bio uzor. A sada i ovim novim naraštajima policajki i policajaca, piše vijesti.hr 

Komentari