‘HRVATSKA ĆE MORATI NAPUSTITI NATO!’ Vojislav Šešelj: Srpski narod jedinu zaštitu vidi u Rusiji

Vlado Kos/Cropix

Četnički vojvoda Vojislav Šešelj unatoč sve većoj političkoj irelevantnosti u Srbiji i dalje vedri i oblači tabloidima pod utjecajem predsjednika Aleksandra Vučića. On je i dalje rado viđen gost od kojeg se traže tumačenje političkih aktualnosti.

Ovaj srpski radikal u najnovijoj eskapadi je poručio kako Hrvatska mora izaći iz NATO saveza, odnosno da Vladimir Putin neće stati dok se NATO ne povuče na svoje granice iz 1977. godine.

“Rusija pomaže Republiku Srpsku. Da nije Rusije, Republika Srpska bi već potonula u unitarnu BiH”, rekao je Šešelj i dodao da je Rusija koju vodi predsjednik Vladimir Putin ponovo jaka, prenosi Dnevno.hr

“Hrvatska će morati napustiti NATO”
Lider radikala kaže da srpski narod jedinu zaštitu vidi u Rusiji i ,ne baš sasvim, u Kini.



Predsjednik SRS ističe i da se Rusija neće zaustaviti dok NATO ne vrati na granice iz 1997. godine.

“NATO će morati napustiti i baltičke zemlje, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Rumunjska, Bugarska, Slovenija, Hrvatska i Albanija. Sve će morati na početne pozicije i Njemačka će morati biti neutralna država. Rađa se nova koalicija Rusije i Kine koja najviše brine Ameriku”, objasnio je lider radikala svoju suludu ideju.

Vojislav Šešelj je kazao i da BRICS jača, a SAD gubi pozicije.

Organizirali mu prijem u ruskom veleposlanstvu
Podsjetimo, Šešelj gaji vrlo prisne odnose s ruskim dužnosnicima i može se reći da je on trbuhozorac radikalne ruske politike. Početkom lipnja ove godine, u trenutku najgorih razaranja u Ukrajini, Šešelj je posjetio rusko veleposlanstvo u Beogradu gdje je za njega organiziran prijem.

Ovdje su me svi srdačno primili, pogotovo vojni atašei – jedan general i dva pukovnika. Valjda je i red da se četnički vojvoda druži s generalima i pukovnicima”, poručio je tada Šešelj i dodao kako Srbija ni pod koju cijenu ne smije uvesti sankcije Ruskoj Federaciji.

 

Komentari