Hrvati se vraćaju iz karantene u Francuskoj, nemaju koronavirus

ilustracija

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izvijestilo je da četvero hrvatskih državljana, koji su 2. veljače 2020. godine stigli specijalnim francuskim zrakoplovom iz Kine u vojnu zračnu luku Istres u blizini Marseillea, danas završavaju 14-dnevni boravak u izolaciji.

“U navedenom razdoblju nisu se pojavili znakovi bolesti te se četvero hrvatskih državljana smatra zdravim ljudima bez ograničenja u kretanju.

Na njihovom povratku iz Kine od samih početaka izbijanja epidemije koronavirusa intenzivno su radila hrvatska veleposlanstva u Pekingu i Parizu, Stalno predstavništvo RH u Bruxellesu, kao i Ministarstvo zdravstva te Ravnateljstvo civilne zaštite preko Mehanizma civilne zaštite EU-a.

Zahvaljujemo još jednom kineskim i francuskim vlastima na velikom angažmanu i profesionalnosti”, stoji u priopćenju MVEP-a.



Više od 68.000 ljudi zaraženo je koronavirusom u svijetu, uglavnom u Kini, a gotovo 1700 smrti, od kojih se samo nekoliko dogodilo izvan Kine, izazvano je tim virusom službenog imena Covid-19 otkako se pojavio u prosincu.

Komentari