Hrvati s trajekta iz Ancone idu kući u samoizolaciju

Tom Dubravec / CROPIX

Na konferenciji za novinare splitsko-dalmatinskog Stožera civilne zaštite rečeno je kako je 46 Hrvata koji su trajektom došli u Split iz Ancone poslano kući u samoizolaciju.

“Ostali građani RH i stranci će biti upućeni u karantenu ukoliko bude bilo potrebe, jer se pregovara da stranci budu poslani u luku isplovljavanja.

Ako ostanu, Splitsko-dalmatinska županija osigurala je dovoljno mjesta u karanteni koja zadovoljava sve standarde.

“Imamo dobre informacije da nemamo još niti jednu osobu zaraženu koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji”, rekao je načelnik stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić na konferenciji za novinare.



“Kapaciteti su dostatni i nema straha. Imamo dovoljno kapaciteta i imamo mogućnost i širenja. Osigurali smo još prostora koji mogu biti za karantenu, ako bude trebalo.

Od putnika koji su došli trajektom, a koji su hrvatski državljani, još njih 9 koji nemaju gdje se izolirati i koji su poslani u karantenu. Trenutno je tu i 36 stranaca s tog broda, od čega 9 Talijana”, rekao je Brčić, piše Dnevnik.hr.

Iz Jadrolinije su na službenim stranicama objavili da se međunarodna linija Split-Ancona ukida do 1. travnja, a do 19. travnja obustavlja se linija Durovnik-Bari. U lokalnoj plovidbi nema izmjena.

Komentari