HRT proveo istraživanje o povratku u školu. Evo kako su građani odgovorili

HRT je u središnjem Dnevniku večeras objavio rezultate istraživanja HRejtinga o povratku u škole.

Ispitanici su odgovarali na pitanja – jeste li za to da se u školu obavezno vrate svi učenici, i osnovnih i srednjih škola, ili ste za povratak samo pojedinih grupa godišta?

Za povratak učenika osnovnih škola odgovorilo je 5,9%, a za povratak u srednje škole je 3,9%. Za povratak svih učenika osnovnih i srednjih škola je 32,9% ispitanika. Najviše ih, 48,8%, smatra da školsku godinu treba završiti on-line odnosno virtualno. Ne zna ili se ne može odlučiti je 8,4% ispitanih.


Istraživanje po regijama pokazalo je da najmanji postotak ispitanika u sjeverozapadnoj (3%) i zagrebačkoj regiji (4,1) smatra da se učenici nižih razreda trebaju vratiti u škole, a najviši je u Dalmaciji (8,3%) i Slavoniji (8%).

Da se samo srednjoškolci trebaju vratiti na nastavu najviše ispitanika smatra u sjeverozapadnoj regiji (5,8%), a najmanje u sjevernojadranskoj regiji (1,2%).

U sjevernojadranskoj regiji najmanje ispitanika je za to da se svi učenici trebaju vratiti na nastavu (22,8%), a najviše povratak svih podupiru u Slavoniji (38,1%).

Najmanje ispitanika je u Slavoniji (39,9%) koji žele da se nastava završi on-line, a najviše u sjevernojadranskoj regiji (63,4%).

Istraživanje za HRT je provela agencija Promocija plus na uzorku od 1400 ispitanika. Pouzdanost odgovora je 95%, uz statističku pogrešku od samo plus/minus 2,62%.

Komentari