HRT demantira da je kontrolor naplatio pristojbu Zakladi za slijepe: Sačinio je zapisnik

Screenshot

Hrvatska radiotelevizija (HRT) priopćila je u četvrtak kako njihov kontrolor nije naplatio mjesečnu pristojbu Zakladi za slijepe “Čujem, vjerujem, vidim”, već je napravio zapisnik na temelju kojeg je odlučeno da se, sukladno Zakonu o HRT-u, neće poduzimati daljnje aktivnosti.

“Neistinita je informacija da je kontrolor HRT-a naplatio mjesečnu pristojbu Zakladi za slijepe. Kontrolor HRT-a je sačinio zapisnik na temelju kojeg je utvrđeno da se radi o uređaju koji služi isključivo u svrhu obavljanja djelatnosti (članak 36. stavak (2) Zakona o HRT-u) te se po zapisniku neće poduzimati daljnje aktivnosti”, navode s HRT-a.

Zaklada je jutros priopćila da im je u prostorije došao kontrolor HRT-a koji je zatražio da plaćaju pristojbu zbog posjedovanja računala i zvučnika, koji im trebaju zbog izrade zvučnih knjiga za slijepe.

Upravitelj Zaklade Mirko Hrkač ustvrdio je kako mu je u razgovoru s kontrolorom i kasnije s njegovim nadređenim u službi za pristojbu HRT-a bilo rečeno kako su pristojbu dužni plaćati jer uz uređaje koje posjeduju, poput računala, imaju i zvučnike.



HRT NAPLATIO PRISTOJBU UDRUZI ZA SLIJEPE ZBOG ZVUČNIKA ‘Na sljepoću moramo plaćati pristojbu’

Komentari