Hrg o smjeni ministrice Divjak: Podržat ću bilo kakvu odluku premijera

Ranko Suvar / CROPIX

Predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) Branko Hrg komentirao je u utorak, uoči sastanka vladajuće koalicije, oporbeni prijedlog za smjenom ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak. Istaknuo je da će podržati svaku odluku premijera Andreja Plenkovića.

Premijer je osoba koja predlaže razrješenje i imenovanje, dok premijer nekog ministra ili ministricu ne odluči smijeniti podržat ćemo njegov prijedlog, poručio je Hrg novinarima prilikom dolaska u Banske dvore na prvi ovogodišnji sastanak vladajuće koalicije.

Na pitanje podržava li onda ministricu Divjak samo zbog odluke premijera rekao je da je “to tako sa svakim ministrom”.

O odnosima u vladajućoj koaliciji Hrg kaže kako su “približno isti kao i prošle godine”.



Manjinski zastupnici manje određeni 

Potpredsjednik Sabora i zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin kratko je kazao da je odluka o ministrici Divjak točka dnevnog reda u Saboru, a o njoj će se vjerojatno raspravljati i na koalicijskom sastanku.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac kazao je kako koalicija “dugo nije bila zajedno” te da ne osjeća napetosti, ali ni olakšanje.

Saborski zastupnik Stranke rada i solidarnosti Kažimir Varda rekao je da će se o Divjak očitovati prilikom glasanja o povjerenju, koje bi se trebalo održati u petak. “Vidjet ćete prilikom glasanja u petak”, rekao je.

Komentari