Hrebak traži od Vlade da se odreknu naplate: Spremni smo odreći se komunalne naknade naredna tri mjeseca

Ronald Gorsic / CROPIX

Dario Hrebak smatra da nije dovoljno samo odgoditi naplatu komunalnih naknada nego traži od Vlade da se u potpunosti odreknu naknade.

“OMOGUĆITE NAM DA SE ODREKNEMO KOMUNALNE NAKNADE, A NE SAMO ODGODIMO NAPLATU

UMJESTO ODGODE NAPLATE KOMUNALNE NAKNADE, TRAŽIMO DA NAM VLADA OMOGUĆI DA SE ODREKNEMO NAPLATE KOMUNALNE NAKNADE ZA NAREDNA TRI MJESECA!

Javni i privatni sektor ZAJEDNO moraju prilagoditi se krizi, ne smije biti povlaštenih!



U ovoj situaciji dajemo podršku Vladi na brzoj reakciji te, prije svega, podršku ministru Berošu, svim zdravstvenim radnicima te pripadnicima Civilne zaštite.

Zdravlje i životi naših sugrađana su prioritet te slušajmo naputke struke i ponašajmo se odgovorno prema sebi i ljudima oko nas.

Ovo nije vrijeme za politikantstvo te neću govoriti o tome što je trebalo ili treba, ali ću otvoreno reći što radimo u Bjelovaru kako bismo umanjili efekte ove krize i zadržali što je moguće više radnih mjesta, razinu investicija te nastavili povlačiti sredstva iz EU fondova.

Odlučili smo prirez u Bjelovaru ukinuti nakon 20 godina, dakle vrlo konkretan potez s pozitivnom porukom.

Jedan manji koalicijski partner mi je poručio da nisam normalan i da ću ugroziti financije grada ukidanjem prireza.

Pročelnici su u strahu od ukidanja prireza jer se boje hoćemo li moći isplatiti plaće i hoće li naš proračun to istrpiti.

Nadalje, u Bjelovaru ćemo “stegnuti remen” na športu, kulturi, dotacijama udrugama, doslovnoj zabrani zapošljavanja u javnom sektoru jer u javnom sektoru za razliku od privatnog neće biti otkaza – znači, radit ćemo ama baš sve kako bismo zadržali investicije, pa i pod cijenu da izgubimo naredne izbore.

Nisam se rodio kao gradonačelnik, izabran sam, a povjerenje koje ste mi dali neću iskoristiti da populistički dijelim i kupujem glasove nego da donosim racionalne odluke kako bi sutra svima nama bilo bolje.

Odustat ću ove godine od gradnje tri ceste da bi naredne mogli obnoviti šest.

Odgovorna politika uključuje i donošenje odluka koje nisu nužno najpopularnije. Ne možemo se mi u javnom sektoru ponašati kao da nas se ne tiče što se događa, nego je naš posao odgovorno voditi politiku i grad obzirom na sve građane što uključuje i privatni sektor koji je prisiljen hitno prilagoditi se situaciji. Čitam reakciju naše županije, oni neće štedjeti i rezati kao Bjelovar, ali će uložiti još više u investicije. Volio bih znati kako će to učiniti jer priznajem, ja to ne znam, ne znam kako ulagati još više, a nemaš niti za postojeće, a izbori su blizu i ne želiš nikome skidati i zamjerati se.

Spremni smo ODREĆI SE komunalne naknade naredna tri mjeseca kako bismo pomogli privatnom sektoru, poduzetnicima da sačuvaju poslovanje i radna mjesta te stoga tražim od Vlade DA NAM OMOGUĆI DA SE ODREKNEMO NAPLATE KOMUNALNE NAKNADE. Pozivam i druge gradonačelnike da učine isto. Smanjivanje poreza na dobit, ukidanje njegovog predujma, obračun PDV-a poduzetnicima tek nakon što se oni naplate, sve su to mjere o kojima još dodatno treba razmišljati, ali to ne smijemo napraviti prekasno.”

Komentari