Hrebak: Petrov i Grmoja su vidjeli da Orbanu ide dobro, pa su odlučili tako sebi podići rejting

N1

Saborski zastupnik HSLS-a Dario Hrebak komentirao je polemiku sa zastupnicima Mosta koja traje već neko vrijeme.

Podsjetimo HSLS-ovi saborski zastupnici Hrebak i Darko Klasić, prozvali su Nikolu Grmoju za homofobiju zbog spominjanja “LGBT propagande” u okviru prijedloga “antipedofilskog zakona”, a kasnije i Božu Petrova koji je stao Grmoji u obranu. Unutar polemike pisane su Facebook objave, razmjenjivane knjige i nabacivani citati pokojnog Vlade Gotovca.

U svom gostovanu u N1 Studiju uživo, Hrebak se ponovo dotaknuo polemike.

‘Petrov i Grmoja su mi simpatični’

“Božo Petrov i Nikola Grmoja su mi simpatični političari, kao i njihova borba za pravdu i poštenje – treba im skinuti kapu. I ja njegujem takav stil upravljanja. No HSLS njeguje prava i slobodu pojedinca. Nama je u ishodišnoj točki reagirati na gluposti kakve su nedavno izišle iz usta Nikole Grmoje. Ostao sam šokiran takvim tezama i malo me zasmetala orbanizacija Hrvatske koju vidim kroz ove istupe, kao da su se Petrov i Grmoja ugledali na Orbana,” rekao je.



Dodaje kako ne mislim da oni to ozbiljno misle, već da je to kao u poslovici ‘Vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu’.

“Imam osjećaj da su vidjeli da Orbanu ide dobro i odlučili tako sebi podići rejting. No od toga će koristi imati samo Most, a što smo napravili s Hrvatskom? Ja sam ponosan da danas imamo slobodu pojedinaca kakvu imamo”, rekao je Hrebak.

Komentari