Hrebak: Nisam sretan što smo dio koalicije koju održava Milan Bandić

N1

Novi predsjednik HSLS-a Dario Hrebak za N1 televiziju govorio je o novim prioritetima stranke, kao i podršci Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću. Rekao je da nije zadovoljan da čine istu većinu kao i Milan Bandić.

Na pitanje postoji li osoba koja mu je dovoljno draga da joj nosite kolače u zatvore, Hrebak je odgovorio da ne postoji.

“Ne bi to uradio. Biram društvo, moji prijatelji nisu netko tko bi ogrezao u kriminal i korupciju. Ako bi se to dogodilo, to bi bilo ispod nivoa na koji bih išao. Neugodno su me iznenadile izjave predsjednice. Sve što Bandić predstavlja, ja ne želim biti kao gradonačelnik. Žetončići i kolačići kod mene ne dolaze u obzir, taman i izgubili izbore.

Bandić većinu drži zmajevima od papira i nisam ponosan što smo dio koalicije koju on održava. Ipak, smatram da kada smo nešto potpisali to bi trebali poštivati. U Plenkovićevoj sam vladi bio državni tajnik. No, ovo je nakaradni sustav. Male su stranke potpisale koaliciju da bi opstale i ostale u ozbiljnom političkom životu, to je politički pragmatizam, ali postoje granice dokle to može ići. Mi smo iz principijelnih razloga izlazili iz koalicija, ali nam građani to nikada nisu honorirali. Držat ćemo se onoga što smo potpisali, a nama nitko nije zabranio da gradimo svoju politiku.



U politici su strašno bitne smicalice, ali koji ste konstruktivni prijedlog vidjeli od oporbe? Bernardić se zalaže za antikorupciju, pa neka to pokaže na papiru – neka svi SDP-ovi gradonačelnici pokažu na papiru transparentnost”, rekao je Hrebak za N1.

Komentari