HREBAK ‘NAREDIO’ PUNICI Ne javljaj se na natječaj, ni da ti nude suho zlato!

Zeljko Puhovski / CROPIX

Studenti bjelovarskog Veleučilišta bi za samo nekoliko dana mogli ostati bez menze. Naime, dosadašnji dobavljač, hotel Central, i Ministarstvo znanosti i obrazovanja su raskinuli ugovor čime se studentska menza u Bjelovaru s 29. veljače gasi. To bi bio velik udarac na studentski standard, upozorava prodekanica, Tatjana Badrov.
“Radi se o 268 studenata koji u ovom trenutku još uvijek imaju, ali poslije 29. veljače više nemaju hranu. Njih 164 ima pravo na dva obroka, što znači da im je prebivalište izvan sjedišta županije. To je za Veleučilište i za visoko obrazovanje Grada Bjelovara velik problem” ističe Badrov.
Kako do tog problema ipak ne bi došlo, Veleučilište je od resornog ministarstva ishodilo suglasnost i raspisalo natječaj za novog dobavljača studentske menze. Poziv su poslali i u 11 lokalnih ugostiteljskih objekata koji bi mogli pružati tu uslugu. Problema je svjestan i gradonačelnik Dario Hrebak, ali on bi, kaže, radije da se neki restorani ipak zaobiđu s obzirom na to da su vlasnici članovi njegove obitelji.
“Ja sam im rekao ‘Ljudi, gle, da daju najjeftinije, netko će već iz nekih drugih stranaka reći da je to sad gradonačelnik iskoristio sebe i svoju poziciju.’ Dakle, otvoreno sam im rekao, ni slučajno, ne dolazi u obzir. I punici sam naredio, ‘Nemoj slučajno, da ti nude suhim zlatom, nema šanse!'” komentirao je Hrebak, dodavši kako će se pronaći rješenje kako studenti ne bi ostali bez prehrane, piše Klikni.hr.

Komentari