Hrebak ide s HDZ-om. Uvjet je transparentnost lokalne samouprave

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

HSLS će skoro sigurno ići u predizbornu koaliciju sa HDZ-om u dvije izborne jedinice. Prvi razgovori su obavljeni, a sljedeći tjedan bi sve trebalo piti stavljeno na papir nakon finalne runde pregovora.

Sugovornik iz HSLS-a nam je potvrdio da predsjednik Dario Hrebak i bjelovarski gradonačelnik ima samo jedan uvjet:

Zakonski će Vlada propisati da svi gradovi, općine i županije moraju transparentno objaviti baš sve račune i troškove na internetu. Bjelovar je prvi to uveo u Hrvatskoj, a već su dobrovoljno krenule i neke druge općine i gradovi poput Omišlja i Sv. Nedjelje.

“To je provediv uvjet i u HDZ-u su načelno pristali,” kaže sugovornik iz vrha HSLS-a.



HSLS je išao na zadnjih dvoje izbora sa HDZ-om, a u koaliciji su i u Bjelovaru. Hrebak bi bio visoko na listi HDZ-a u drugoj izbornoj jedinici. Na prošlim izborima je trebao ući u Sabor, ali ga je po preferencijalnim glasovima preskočio Milijan Brkić. Ta izborna jedinica je HDZ-u važna jer u njoj je jak i SDP, a s njima će ove godine ići i župan Damir Bajs. U toj jedinici je i Milan Bandić osobno koji će se boriti za glasove.

HSLS bi dobio još jedno prolazno mjesto na listi u izbornoj jedinici na sjeveru Hrvatske, u Zagrebu ili Istri, piše 24 sata.

Komentari