Horvatinčićev plan izbjegavanja zatvora: Tvrdi da mu je potrebna operacija koja se ne može izvesti u Hrvatskoj

Zeljko Puhovski / CROPIX

Iako je u prosincu lani pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora te iako je već dva puta dobio poziv da se javi na izdržavanje kazne, Tomislav Horvatinčić (74) još uvijek nije završio iza rešetaka. I pitanje je kada će uopće.

Teško je bolestan i svako malo je hospitaliziran, a teški zdravstveni problemi koje ima razlog su zašto je njegova obrana u dva navrata tražila da mu se odgodi odlazak na izdržavanje kazne. I dobila ga je.

Tražili su to koncem ožujka i koncem rujna, a u oba navrata su priložili i medicinsku dokumentaciju. U njoj su naveli da Tomislav Horvatinčić mora ići na operaciju u inozemstvo te su tvrdili da se taj operativni zahvat ne može napraviti nigdje u Hrvatskoj, a pogotovo ne u Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS), piše Večernji list.

I za te svoje tvrdnje su sada dobili i potvrdu jer je BOLS zagrebačkom Županijskom sudu poslao dopis u kojem je pojasnio da oni nemaju mogućnosti izvesti operaciju koja je Horvatinčiću potrebna kao ni pružiti mu postoperativnu skrb.



Stoga je sutkinja za izvršenje kazne zatvora zatražila novo vještačenje, koje bi trebalo utvrditi imaju li hrvatske bolnice mogućnost da izvedu operaciju koju Horvatinčiću treba.

On tvrdi da nemaju jer ga već godinama operira liječnik u inozemstvu, no ako se ispostavi da se spomenuti operativni zahvat može izvesti i u Hrvatskoj, to će onda vjerojatno značiti da bi se Horvatinčić po potrebi s izdržavanja kazne vozio na liječenje.

Komentari