Horvatinčić stigao u Remetinec: Mislite li da sam namjerno ubio dvoje Talijana? Od mene ste napravili metu

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Deset godina nakon što je skrivio smrt dvoje Talijana, nakon dva puta poništene presude te nakon niza odgoda, Tomislav Horvatinčić stigao je u zatvor u zagrebačkom Remetincu.

Tomislav Horvatinčić u srijedu oko 21:30 stigao je na odsluženje zatvorske kazne u zatvoru u Remetincu. Nakon što je izašao iz automobila uz pomoć štaka, došao je do novinara i dao izjavu za medije, javlja Dnevnik.hr.

”Kada god mogu, izražavam sućut. Žao mi je što sam sudjelovao u toj nesreći. Idem sada u instituciju. Čuo sam puno dobroga o zatvorskom sustavu”, kazao je.

”Čuo sam da sam vukao 10 godina pravosuđe za nos. Nikada u 10 godina ni jedna rasprava nije odgođena zbog mene. U ove dvije godine kada mi nije trebao niti odvjetnik niti molbe, ja sam bolestan čovjek i operacije su se dogodile na mome tijelu. Minimalno korektno bi bilo da zatvorenik dođe koliko toliko zdrav, a ne na štakama. Bit ću dobar zatvorenik”, poručio je.


Upitao je novinare smatraju li da je namjerno skrivio nesreću.

”Mislite li da sam namjerno ubio dvoje Talijana? Da vidimo tko je najinteligeniji za odgovor. Od mene ste napravili metu”, rekao je.

Kazao je i da je djeci poginulog para dao novac.

“Ova nesreća se mogla svakome dogoditi. Ja žalim zbog toga. Djeci ništa ne može vratiti roditelje, ali ja sam njima dao 400.000 kuna, nakon čega su oni povukli žalbu na moju oslobađajuću presudu”, kaže Tomislav Horvatinčić.

”Dobio sam tisuću mailova podrške. Morao sam doći ovako kasno jer sam morao popiti lijekove, povraćao bih cijelu noć. Ja nemam želudac, pola tijela nemam. Imam jaku podršku obitelji i izdržat ću to”, kaže.

Na pitanje kako se osjeća, Horvatinčić je odgovorio da je ”lako robijati ako se u glavi namjesti da ste vi krivi i da ste dobili pravednu kaznu”.

Po dolasku u Remetinec, Horvatinčića će najprije legitimirati i smjestiti na njegov odjel. Zatvorski liječnik bi ga mogao pregledati već u četvrtak, ali na pregledima će biti i narednih dana koliko će provesti u centru za dijagnostiku u Remetincu. Nije isključeno ni da ga prebace u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici, utvrde li da mu je zdravlje ozbiljno narušeno.

Tek nakon svih tih pregleda znat će se konačna odluka gdje će služiti zatvorsku kaznu u trajanju od 4 godine i 10 mjeseci. Njegov sin brinut će o svim poslovima.

Komentari