Horvat: Zagrepčani će odlučiti je li Bandić kriv za loš izborni rezultat

Ronald Gorsic / CROPIX

Ministar gospodarstva i potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat poručio je u srijedu da će građani Zagreba odlučiti je li zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kriv za loš rezultat HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima.

Horvat je u ponedjeljak rekao da bi Bandića možda u idućem mandatu na čelu Zagreba trebao zamijeniti netko mlađi, s drugačijim promišljanjem razvoja grada. Ovaj put nije se želio izjasniti ima li za Bandića još uvijek mjesta u koaliciji te je dodao da će to na lokalnim izborima reći građani Zagreba.

Za izjavu Bandića koji mu je u utorak nakon njegove prozivke odgovorio da pomete najprije ispred svog dvorišta u Varaždinu i Čakovcu, Horvat je rekao da se istog trenutka, kad je postao ministar gospodarstva, uhvatio u koštac sa svime što je trebalo mesti i pomesti.

Horvat je u srijedu nakon užeg kabineta Vlade rekao da ničime nije ugrožena stabilnost koalicije u Vladi pa ni rezultatom Grabar Kitarović.



“Proces ide dalje, zar vi mislite da je HDZ predodređen da uvijek pobjeđuje, siguran sam, a sigurni su i drugi potpredsjednici stranke i članovi Predsjedništva, da smo izvukli pouke iz ovog izbornog procesa i da ćemo, kad zbijemo redove, na parlamentarnim izborima biti puno jači i dobiti ih”, rekao je.

Komentari