HORVAT: Traži se pravno rješenje za isplatu plaća

Cropix

Đuro Đaković neće u stečaj, a plaća za listopad bit će isplaćena slijedeći tjedan. Uz to i plaća za studeni trebala bi stići na vrijeme, riječi su kojima je Željko Klaus, potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, sažeo u ponedjeljak održani dvosatni sastanak.

Nakon sastanka radnicima u Slavonskom Brodu obratio se i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat ističući da se ne radi o spektakularnim rezultatima razgovora te je podsjetio da je žiro račun Đuro Đaković grupe blokiran na iznos od 100 milijuna kuna i da se radi na iznalaženju pravnog okvira za isplatu plaće radnicima.

Nova uprava idući tjedan

Prema riječima ministra, na sastanku se razgovaralo o iznalaženju sredstava za završetak započete proizvodnje te o osiguranju obrtnih sredstava, kao i pronalasku banke koja će ubuduće financirati proizvodnju u Đuri Đakoviću. Na sastanku je bilo riječi i o novoj upravi, koja bi mogla imati prijelazni karakter odnosno biti izabrana na rok od 6 mjeseci.

Na novinarski upit kakva je sudbina bivše uprave, uzimajući u obzir trenutno stanje tvrtke, ministar je poručio kako će o tome nakon revizije odlučiti nadležne institucije.



Horvat je najavio da će nakon razgovora s drugim vlasnicima o kandidatima za članove uprave do kraja slijedećeg tjedna biti održana sjednica Nadzornog odbora, na kojem će biti imenovana nova uprava Đuro Đaković grupe.

Horvat ističe kako je zadatak nove uprave da osigura stabilnost poslovanja tvrtke. Međutim ministar je najavio kako se već radi na iznalaženju starateškog partnera.

Pokušaj novinara da se doznaju već poznati kandidati za upravu Đuro Đaković grupe ostali su bez konkretnog odgovora.

Podsjećamo, račun Đuro Đaković grupe je bio blokiran od 30. listopada do 8. studenoga, a zbog neisplate plaća za rujan radnici su bili u štrajku od 24. listopada do 11. studenoga. Nakon deblokade računa i nakon što su svim radnicima isplaćene plaće radnici su 12. studenoga prekinuli štrajk i nastavili raditi.  No, nedugo nakon toga, 14. studenoga poslovni računi “Đure Đaković” grupe su ponovno blokirani. Radnici su od 27. studenoga ponovno u štrajku.

Radnici Đure Đakovića izašli na ulice, stigli pred Županiju

Komentari