Horvat: Sljedeći tjedan bit ćete svjedoci konkretnih mjera hrvatske vlade

Srdjan Vrancic / CROPIX

Ministar gospodarstva Darko Horvat u subotu je rekao da će Vlada konkretne mjere za pomoć gospodarstvu zbog epidemije koronavirusa donijeti idući tjedan.

“Siguran sam da ćemo ih tijekom današnjega dana iznjedriti, a idući tjedan na sjednici Vlade bit će odluka”, rekao je Horvat u subotu na ulasku u Banske dvore.

“Već sljedeći tjedan bit ćete svjedoci konkretnih mjera hrvatske vlade”, dodao je.

Neke od tih mjera zahtijevati izmjene zakonodavnog okvira, a za neke će biti dovoljne odluke Vlade, rekao je Horvat.



Upitan hoće li koronaviorus nanijeti gospodarstvu veće štete nego globalna gospodarska kriza 2008. i 2009. godine godine, odgovorio je kako je optimist, ali da je otpočetka upozoravao kako će štete po gospodarstvo biti.

“Osmišljavamo mjere kako taj utjecaj ublažiti”, rekao je Horvat i istaknuo vrlo dobru suradnju među vladinim resorima i gospodarskih udruženjima.

Ranije je premijer Andrej Plenković najavio da će država pomoći gospodarstvu u borbi s koronavirusom među ostalim labavijim pristupom u naplati poreza i doprinosa te da će Vlada kombinirati domaće i zajedničke europske mjere.

Plenković: Teško je predvidjeti sve gospodarske i financijske učinke pandemije, ali isplata mirovina i plaća nije upitna

Komentari