Horvat: Povećanje koeficijenata učiteljima sada bi stvorilo dodatne probleme

Ministar gospodarstva Darko Horvat nakon klauzure HDZ-a o predsjedničkim izborima komentirao je štrajk u obrazovanju.

“Kada na stol stavljate svoje zahtjeve onda prvo morate u njega sami vjerovati, kada vam danas sindikati učitelja tvrde da je struktura koeficijenata nekorektna povećavati iznos takvog koeficijenta samo bi si stvarali dodatne probleme”, rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat  bez preciziranja o kakvim se problemima radi.

“HDZ je jasno rekao da napravimo kvalitetnu analizu, budimo sigurni da je struktura koeficijenata kvalitetno izrađena, a onda neće biti problem povećavati ih”, zaključio je.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić nakon klauzure HDZ-a o predsjedničkim izborima komentirao je na upit novinara štrajk u prosvjeti.



‘Ovdje su važna hrvatska djeca’

“Ovdje su važna hrvtaska djeca, mislim da ljudi koji su u prosvjeti imaju pravo tražiti veću plaću, ali nemaju pravo ugrožavati hrvatsku djecu. Bilo bi dobro da se vrate na posao i nastave dalje boriti se za svoja materijalna prava”, smatra ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Na pitanje zašto Vlada ne prihvati zahtjev sindikata za povećanjem koeficijenta kaže: “Gledajte malo su krenuli netaktično, ucjenom, na taj način se ne vodi dijalog, on uvijek podrazumijeva kompromis”, rekao je Kujundžić, piše N1.

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg trosatnog razgovora Vlade i sindikata u obrazovanju dogovor nije postignut.  Prema mišljenju Vlade, sindikati više nisu složni, jedni žele pregovarati o dodacima, a drugi o koeficijentima.

NEMA DOGOVORA Vlada i učitelji u pat poziciji, štrajk se nastavlja

Komentari