Horvat o odnosu s Vanđelićem: Ja tu svađu ne vidim, nek’ svatko napravi svoj posao

Screenshot HRT

Ministar graditeljstva Darko Horvat komentirao je tijek obnove i predložene izmjene Zakona o obnovi, a osvrnuo se i na navodne polemike s ravnateljem Fonda za obnovu.

U organizaciji pučke pravobraniteljice Tene Šimonović Einwalter organiziran je javni događaj “Život nakon potresa – ljudi u fokusu”. Na događanju su među ostalim sudjelovali i potpredsjednik Vlade Boris Milošević, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak, ministar graditeljstva Darko Horvat te ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić.

Horvat je rekao kako je Vanđelić rekao više-manje sve te da su komentari nepotrebni.

“Slažem se s njegovom rečenicom da njegovi komentari politici u ovom trenutku nisu niti umjesni niti potrebiti. Imamo jasno ograđene ingerencije i obveze i nek’ napravimo svaki svoj posao, mislim da će biti puno bolje i puno brže”, rekao je Horvat, prenosi HRT.



‘Ja sigurno neću polemizirati ispred pet ili šest kamera’

Odbacio je tezu o svađi između njega i Vanđelića.

“Ja tu svađu ne vidim. Ako se razlikujemo u koncepciji i pristupu, ja to prihvaćam, ali zato i cijelo vrijeme napominjem – postoje koordinacije na kojima se o tome raspravlja. Ja sigurno o tome neću polemizirati ispred pet ili šest kamera”, rekao je Horvat.

Novinari su ga pitali o Vanđelićevom komentaru da bi javno savjetovanje trebalo biti duže.

“Ako se 17 strana teksta primjedbi i sugestija napravilo u nekoliko dana, onda sam siguran da dodatnim i još većim i jačim angažmanom možemo ove rokove skratiti, zakon dobiti u provedbu što je prije moguće i onda početi po njemu postupati”, rekao je Horvat.

Rekao je i da neke stvari neće rješavati, već će ih legalno zaobići te da će to biti doprinos ubrzanju procesa.

Horvat je naveo da će javnu nabavu kontrolirati oni koji će je provoditi, ali i Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave. Hrvatska država ima i institucije koje mogu bez bilo kakvog poziva kontrolirati postupke javne nabave, pa ćemo i njih uključiti u proces, dodao je.

Komentari