Horvat: Između Kovača i Plenkovića, ja sam za Plenkovića; 86 amandmana je neozbiljno

Damjan Tadic / CROPIX

Potpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva Darko Horvat gostovao je u četvrtak navečer u RTL Direktu. Osvrnuo se ministar na posjet Vatikanu, unutarstranačke izbore u HDZ-u, ali i suradnji s Milanom Bandićem.

Horvat kaže da nije imao prilike razgovarati s papom Franjom, no je na sastanku s dvojicom državnih tajnika Svete Stolice se iznenadio koliko su dobro upoznati s gospodarskim stanjem u EU pa i puno šire.

Informacije da će se u timu Andreja Plenkovića za unutarstranačke izbore naći ministri Tomo Medved i Oleg Butković, župan Ivan Anušić i saborski zastupnik Branko Bačić, Horvat smatra tek neslužbenim informacijama.

“Kandidature se predaju u ponedjeljak. Bit će još nekoliko razgovora i u ponedjeljak će sve biti jasno”, rekao je Horvat i dodao da će odluku o svojoj eventualnoj kandidaturi donijeti nakon konzultacija.



Uvjerava da je želja HDZ-a da u Predsjedništvo i na ključnim pozicijama u stranci bude što više žena.

“Siguran sam da će Andrej Plenković i iduće četiri godine voditi stranku uz određenu participaciju žena”, kaže Horvat.

Ne boji se ‘češljanja’ uz svoje ime zato što podržava Plenkovića.

“Ako se to i radi, nemam ništa protiv da se sve relevantne informacije stave javnosti na stol. Nadam se da je moja imovinska kartica popunjena korektno i da neće biti nikakvih iznenađenja”, poručuje ministar gospodarstva.

Komentirao je kandidaturu Mire Kovača za predsjednika HDZ-a.

“On tu kandidaturu najavljuje jedno duže vrijeme. Između Kovača i Plenkovića, ja sam za Plenkovića”, jasno je kazao Horvat u Direktu dodajući da ne smatra realnim povratak Tomislava Karamarka u politiku.

Horvat je nedavno kazao da je vrijeme da Milana Bandića u Zagrebu zamijeni netko mlađi.

“Kad netko šest mandata uzastopno vodi grad kao što je Zagreb i bude jedan od ključnih aktera gotovo svih događaja unutar Hrvatske, mislim da se čovjek potroši i da se tom trenutku treba ipak malo mlađe krvi i nekakvih drugih ili drugačijih ideja”, kazao je Horvat.

“Tijekom današnjeg dana mogli ste čuti vrlo jasni stav HDZ-a. Uz sve amandmane koje je HDZ podnio na GUP i koji su prihvaćeni, uz veliku lepezu amandmana koji su podneseni od strane onoga koji je izrađivao GUP, jasan je stav da ono što je bilo predmet javne rasprave, o tome će se razgovarati, a ono što na javnoj raspravi nije bilo, nema smisla niti prihvaćati”, kazao je Horvat u Direktu.

Na pitanje je li 86 amandmana previše ili premalo, Horvat je bio jasan: “To nije ni previše ni premalo, nego neozbiljno. HDZ-ovih 15 bilo je usvojeno jer su bili predmet interesa koji je prošao javnu raspravu”, rekao je Horvat za RTL-ov Direkt.

Komentari