Hoćemo li imati još dvije debate predsjedničkih kandidata? Čekaju se službene potvrde stožera

Najavljeno je da će se aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović sučeliti danas u 20.05 sati na Prvom programu HTV-a te samo koji sat prije početka izborne šutnje, u petak navečer na Novoj TV.

S HTV-a, gdje su prije nekoliko dana otkrili kako su zajedno s pozivom za sučeljavanje u prvom izbornom krugu odmah naveli kako za dvoje kandidata iz drugog kruga organiziraju sučeljavanje 2. siječnja, u srijedu još nisu imali konačan odgovor kako će se to odviti. Plan je da ono potraje 90 minuta, a trebali bi ga voditi Zrinka Grancarić i Mislav Togonal.

Međutim, kako se neslužbeno doznaje, do 16 sati na Staru godinu samo je Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila da dolazi u HTV-ov studio na Prisavlju.

Nema potvrde da će sudjelovati

Dosad nema potvrde je li to možda napravio i predsjednički kandidat Zoran Milanović. No, sugovornici Večernjeg lista s HTV-a uvjereni su da ni on neće propustiti priliku za još jedno obraćanje biračima.



Milanovićevu službenu potvrdu, međutim, osim HTV-a zasad čeka i Nova TV, koja je predsjedničkim kandidatima i kandidatkinjama još u listopadu poslala obavijest s datumima sučeljavanja za prvi krug i za drugi krug. Sa službenim početkom izborne kampanje datume su i službeno komunicirali, a nakon završetka prvog kruga poziv i ponovili Kolindi Grabar-Kitarović i Zoranu Milanoviću. Vjeruju da će se oboje kandidata odazvati devedesetminutnom duelu zakazanom nakon Dnevnika Nove TV u petak. Prema najavama, vodili bi ga Sabina Tandara Knezović i Mislav Bago.

U stožeru Zorana Milanovića potvrđuju kako HTV-u i Novoj TV još nisu javili odluku i kažu da je rok danas, piše N1.

Na nedjeljnu debatu na N1, podsjetimo, Milanović nije došao, pojavila se samo Kolinda Grabar-Kitarović.

MILANOVIĆU PRERANO ZA DEBATU Grabar-Kitarović: Država ne može biti jedna osoba

Dan nakon, u podedjeljak, oboje kandidata odazvalo se debati na RTL-u.

Održano prvo sučeljavanje, evo kako je prošlo

Komentari