HOĆE LI PLENKOVIĆ PRIHVATITI OSTAVKU? Krstičević će se danas sastati s premijerom

Luka Gerlanc / CROPIX

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević u četvrtak je podnio ostavku nakon pada vojnog aviona u kojem su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra.

“Ja sa današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane”, rekao je Krstičević na izvanrednoj konferenciji za novinare dodavši da će se nesreća istražiti.

KRSTIČEVIĆ PODNIO OSTAVKU NA MJESTO MINISTRA ‘Važno je da sve bude istraženo,mora se govoriti istina’



Novinarima je na izvanrednoj konferenciji priznao da predsjednika Vlade Andreja Plenkovića nije obavijestio prethodno o svojoj odluci.

Premijer i ministar obrane telefonski su se čuli u četvrtak nakon što je Krstičević podnio ostavku te će se u petak sastati. Prihvati li premijer ostavku, Krstičević će biti 15. ministar koji bi mogao napustiti Vladu Andreja Plenkovića u nešto više od 43 mjeseca njegova mandata.

Podsjetimo, Krstičević je sredinom srpnja 2017. godine, u jeku šumskih požara u Dalmaciji, najavljivao svoju ostavku nakon kritika tadašnje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je vojska trebala ranije reagirati na požare otvorenog tipa zbog kojih su evakuirani dijelovi Splita. No, ostavku u konačnici nisu prihvatili ni tadašnja predsjednica ni premijer.

RASIPA SE PLENKOVIĆEVA VLADA Krstičević je 15. ministar koji bi mogao napustiti Vladu

Komentari