HND zgrožen Kerumovim uvredama prema novinarki: Ovakvi napadi neće nas zaustaviti u našem poslu

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) zgroženo je divljačkim uvredama koje je bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum u srijedu uputio reporterki emisije “Provjereno” Nove TV Emi Branici, priopćio je u četvrtak HND koji kolegici daje punu podršku.

HND također poziva nadležne institucije da reagiraju na verbalni napad Željka Keruma, a na reagiranje poziva i pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova jer je Emu Branicu vrijeđao i kao novinarku i kao ženu.

Novinarka Branica je, “radeći na priči o stečaju hotela Marjan u Splitu, nazvala Keruma tražeći od njega izjavu, ali je umjesto nje uslijedila lavina prostačkih uvreda”.

HND navodi da ovo nije prvi put da Željko Kerum nekažnjeno vrijeđa novinarke i novinare te upozorava da je riječ o još jednom u nizu verbalnih napada političara i javnih osoba na kolege, pri čemu su najčešća meta upravo novinarke.



Keruma pak podsjećaju kako je posao novinarki i novinara postavljati pitanja i izvještavati o temama od javnog interesa, a njegovo je na njih odgovoriti.

“Ovakvi i slični napadi neće nas zaustaviti u našem poslu”, poručuje HND.

Podsjeća i kako je prošle godine nakon seksističkih napada zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića na novinarke zajedno sa Sindikatom novinara Hrvatske pokrenuo akciju pod nazivom “Samo odgovorite na pitanje”.

Željko Kerum divljački izvrijeđao reporterku Provjerenog Emu Branicu

 

Komentari