HND odbio poziv Milana Bandića na novogodišnji domjenak za novinare

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko odbio je poziv na prijem za novinare koji je u utorak organizirao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iz solidarnosti prema kolegicama i kolegama koje je Bandić verbalno napao, priopćio je u srijedu Izvršni odbor HND-a.

“Ponašanje prvog čovjeka Zagreba prema novinarkama i novinarima već je dulje vrijeme krajnje neprihvatljivo, a posebice je zabrinjavajuće što su meta tih verbalnih napada najčešće žene”, stoji u priopćenju.

HND drži da bi dolazak njegova predstavnika na prijem bio potpuno pogrešan potez i obeshrabrujuća gesta prema kolegicama i kolegama koji su na vlastitoj koži osjetili Bandićevo ružno ponašanje.

HND je u više navrata javno reagirao osudivši takvo ponašanje te je prije nekoliko mjeseci pozvao na bojkot praćenja aktivnosti gradonačelnika, ali je Bandić nastavio s neprimjerenim ponašanjem prema novinarima.



Stoga HND još jednom poziva novinarke, novinare i medije da se solidariziraju s kolegicama i kolegama koji su meta napada zagrebačkoga gradonačelnika.

Tradicionalno novogodišnje primanje za novinare, koje je u utorak navečer održano u palači Dverce, ovog je puta prošlo bez predstavnika HND-a, koji su se inače u pravilu protokolarno obraćali tom prigodom.

Tako su na sinoćnjem primanju govore održali predsjednik Hrvatskih novinara i publicista (HNiP) Krešimir Čokolić i domaćini skupa, predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet i Bandić.

Komentari