HISTERIJA ZBOG EPIDEMIJE Maski u ljekarnama nestalo, sve prodali…

Krizni stožer Ministarstva zdravstva koji čine Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Zavod za hitnu medicinu, Sanitarna inspekcija, Granična policija i Agencija za zračni promet, kontinuirano prate sve aktivnosti vezane uz korona virus.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakodnevno objavljuje najnovije informacije. Jučer su tako iznijeli podatak da je u cijelome svijetu ukupno 77.825 oboljelih. Izdali su i naputak kako se zaštiti od moguće zaraze korona virusom, no čini se da u Hrvatskoj to postaje sve teže s obzirom da se više čak ni maske ne mogu kupiti. Nema ih u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

“Maske se prodaju, prvo su ih kupovali Kinezi koji su bili u gradu te su ih slali svojima u Kinu. Sada kupuju i naši. Prošla je prva velika navala, sada se kupuju svakodnevno po malo. Trenutno nemamo niti jednu maskicu u ljekarni. Bez zadnje smo ostali u podne. Nadamo se da ćemo ih uskoro nabaviti. Počinje strah od korona virusa. Nekoliko Splićana hodalo je po rivi s maskama na licu”, rekli su za 24 sata u ljekarni u Splitu.

Dodali su da se maske proizvode u Kini, a sada ih ne mogu odande naručivati. Cijena maske po komadu je 81 lipu, ali sve ovisi o proizvođaču. Može se kupiti i cijeli paket od 50 komada koji košta 40,5 kuna. Vlasnici hotela u Rijeci rekli su kako se ne boje korona virusa. Imaju velik broj gostiju iz Italije. Ne odbijaju nikoga. Slovenska vlada svojim državljanima koji putuju u Italiju ili se iz nje vraćaju preporučila je oprez zbog pojave koronavirusa u nekim pokrajinama.



Koronavirus odnio treću žrtvu u Italiji, razmatra se izolacija i zatvaranje Milana

Koronavirus otkriven je sredinom tjedna u Italiji, a već danas je preko 130 osoba u toj zemlji zaraženo njime.

Za sada su od posljedica virusa preminule tri osobe.

Treća žrtva preminula je danas, a radi se o ženi koja je bila onkološki pacijent. Već je imala teško zdravstveno stanje, i usto se zarazila koronavirusom.

ŽIVOT NA SJEVERU ITALIJE POTPUNO STAO Koronavirus odnio treću žrtvu. Guverner Lombardije rekao da se razmatra izolacija i zatvaranje Milana

Komentari