HGSS-ovci su spasili penjačicu s Velebita, helikopterom su ju prebacili u bolnicu

Pripadnici HGSS-a u subotu predvečer spasili su penjačicu na Velebitu koja je u padu zadobila teže ozljede glave.

Tim gospićkog HGSS-a u subotu je poslijepodne na Dabarskim kukovima spašavao ozlijeđenu penjačicu. U akciju spašavanja trebalo je uključiti i helikopter MORH-a, a žena je odmah prebačena u splitsku bolnicu gdje joj je pružena pomoć.

“Penjačica je pala u drugoj dužini klasičnog alpinističkog smjera u Bačić kuku i zadobila teže ozlijede glave.

Medicinski su je zbrinuli HGSS Gospić i transportirali do vrha stijene pogodnog za ukrcaj u helikopter.Akcija je uspješno završena nešto iza 19 sati predajom unesrećene timu KBC Firule i povratkom spašavatelja u bazu. Ne možemo ne spomenuti izuzetno sposobne pilote MORH-a”, napisao je HGSS u objavi na društvenim mrežama.

 

 

Edit: Akcija je uspješno završena nešto iza 19 sati predajom unesrećene timu KBC Firule i povratkom spašavatelja u bazu. Ne možemo ne spomenuti izuzetno sposobne pilote @MORH_OSRH.
Kako nam kažu kolege letači spašavatelji: Baš su vrhunski letili.

Ranije:
#HGSSakcija na Dabarskim kukovima. Penjačica je pala u drugoj dužini klasičnog alpinističkog smjera u Bačić kuku i zadobila teže ozlijede glave. Medicinski su je zbrinuli #HGSS #Gospić i transportirali do vrha stijene pogodnog za ukrcaj u helikopter koji se očekuje svakog trena.

Objavljuje HGSS Stanica Gospić u Subota, 5. rujna 2020.

Komentari