HGSS-ovci spasili pijanog planinara pa izdali oštro upozorenje

Planinar/ilustracija

Hrvatska gorska služba spašavanja prošli je vikend s Ivančice, najviše planine Hrvatskog zagorja, spašavala vidno alkoholiziranu osobu što ih je potaknulo da građanima upute novo upozorenje.

Osim što se vrlo često susreću s osobama koje nisu opremljene za planinarske uspone pa im zatreba pomoć, HGSS je ovaj put na teren izašao zbog vidno alkoholizirane osobe.

Kako su napisali na svojim stranicama, prošle nedjelje je njihovoj stanici u Varaždinu stigla dojava iz Policijske uprave Ivanec o pokrenutoj akciji potrage i spašavanja na planinarskom putu Konj. Zabrinuti planinar prijavio je vidno alkoholiziranu osobu koja nekontrolirano pada po planinarskoj stazi te po njegovoj procjeni nije sposobna sigurno se spustiti do podnožja bez da se unesreći.

Sveukupno sedam članova HGSS-a krenulo je u potragu i pronašlu osobu koja nije bila u stanju sama hodati ili komunicirati. Prije puštanja kući osoba je upućena na medicinsku obradu.



Zbog ove situacije HGSS je danas na Twitteru objavio upozorenje građanima.

“Ovim putem još jednom apeliramo na planinare i izletnike da se suzdržavaju bilo kakvih alkoholnih ekscesa u prirodi! Ne krećete u brda i šume pod utjecajem alkohola ili drugih opojnih sredstava! Svojim nemarom aktivirate žurne službe, a najviše zapravo ugrožavate sami sebe”, napisali su.

Komentari