Herman: Neka institucije rade svoj posao, mi ne znamo o čemu se tu radi. Nije mi čudan tajming uhićenja

Mislav Herman/Patrik Macek/PIXSELL

Uhićenja u Zagrebu komentirao je i šef zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman. Osvrnuo se na uhićenje Patrika Šegote te rekao da će u tome “biti jednako oštri kao i u kritikama novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića”.

“Oštri smo i u ovoj situaciji, želimo da pravosuđe ostane neovisno. U HDZ-u se nećemo miješati ni propitivati nikakve istražne radnje. Neka institucije rade svoj posao, mi ne znamo o čemu se tu radi”, rekao je Herman.

Dodao je da bi zastupnici HDZ-a upozorili da su imali bilo kakvih saznanja o nezakonitim radnjama u Gradu Zagrebu. Još je jednom istaknuo kako se “HDZ ne miješa u istražne radnje ni kada je riječ o njihovim članovima”.

“Mi smo jasno upozoravali, ali nismo imali nikakvog utjecaja na odlučivanje. Mi nismo sudjelovali u izvršnoj vlasti, a gradski zastupnici nisu policija. Mi smo uvijek ukazivali na bilo kakve nepravilnosti kad smo o tome imali saznanja”, rekao je.



Osvrnuo se i na tajming uhićenja za što je rekao da mu “nije čudan”.

“Pravosuđe je što se nas tiče neovisno. Mi ni u kojem slučaju ne utječemo na tajmnig, nije mi to čudno niti to propitujem. Ja kao gradski zastupnik ni moje kolege ni HDZ nemamo nikakve veze”, istaknuo je Herman, objavio je N1.

Na upit o tome je li mu žao zbog nekih suradnji HDZ-a u prošlosti, odgovorio je kako “HDZ ne bježi svoje prošlosti i ne boji se svoje budućnosti”.

Komentari