Herman: Moguće je da Gradska skupština danas raspravlja o žičari, ovisi o dinamici prolaska kroz točke

Mislav Herman/Patrik Macek/PIXSELL

Novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman (HDZ) najavio je kako je moguće da se danas, u nastavku skupštinske sjednice, raspravlja o izvješću gradonačelnika Bandića o sljemenskoj žičari.

Herman je izvijestio da su gradski zastupnici jučer odradili pet točaka od ukupno 37 točaka dnevnoga reda, a najvažnija je zagrebački proračun za 2021. u iznosu od 13,65 milijardi kuna koji je prihvaćen većinom glasova.

Istaknuo je da je moguće da će gradski zastupnici danas razgovarati o Bandićevom izvješću o sljemenskoj žičari, što ovisi o dinamici prolaska kroz točke.

Naime, Izvješće o realizaciji projekta nove žičare “Sljeme” gradonačelnika Milana Bandića o sljemenskoj žičari je 22. točka dnevnog reda.



“Izvješće je, kao što znate, gradonačelnik dao, ono se niti ne prihvaća, niti ne odbija, nego samo prima na znanje. I naravno da nas sve u dvorani zanima kako će to predstavnici Grada predstaviti i opravdati”, rekao je Herman novinarima.

Istaknuo je da je sljemenska žičara amandman i ideja HDZ-a i jako im je važan.

“Smatramo da je Zagrebu potrebna žičara. S druge strane, po Statutu Grada Zagreba, mi nismo odgovorni za njeno izvršenje, to jasno piše u članku 60 stavku 6 i jasno da nas iz tog razloga izrazito zanima, zbog sve bure u javnosti koja se dignula oko financijskog aspekta samoga projekta, da bude sve u najboljem redu”, poručio je Herman.

Bandića su zastupnici na prošloj sjednici Gradske skupštine zadužili da im podastre analizu i ocjenu dosadašnje realizacije projekta po fazama; ukupnu vrijednost projekta te popis svih dodatno ugovorenih radova (aneksa) sa svim financijskim podatcima, izvođačima, izvorima financiranja i razlozima ugovaranja.

Dužan im je dostaviti i podatke o korištenju kredita za izgradnju žičare, troškovima po kreditu i analizu sukladno otplatnom planu kredita te dodatne troškove realizacije projekta kao što su priključci za objekte žičare, pristupne ceste, krčenje šuma i slično.

Komentari