HDZ uvjerljivo vodi u Dalmatinskoj zagori, u Drnišu i Vrlici pobijedili u prvom krugu

Izbori Foto: Marko Dimic/PIXSELL

U Dalmatinskoj zagori HDZ-ovi Josip Begonja i Jure Plazonić izborili su nove gradonačelničke mandate u Drnišu i Vrlici već u prvom krugu. U drugom krugu odlučuje se za Knin, Sinj, Imotski i Trilj.

Begonja je osvojio 51,6 posto glasova, Plazonić 63,7 posto. HDZ-ova lista dobro stoji i u gradskom vijeću Drniša gdje je osvojila 47,5 posto. U vijeće ulaze i vijećnici Nezavisne liste mladih (17,2 posto) te liste Mosta, DP i Loze (14,7 posto), HSLS, HSS-a (10,4 posto) i HNS-a (6,8 posto).

U Sinju se u drugom krugu odlučuje između Mire Bulja (Most), koji je dobio 42,7 posto, i Igora Vidalina (HDZ), koji ima 29 posto.

U gradskom vijeću najviše glasova dobila je Mostova lista (41 posto), potom HDZ-ova (27,1 posto), pa nezavisna lista Stipislava Jadrijevića (22,1 posto). Izborni prag prešla je i lista SDP-a koja je dobila šest posto glasova.



Knin će gradonačelnika u drugom krugu izabrati između nezavisnog, odnosno kandidata grupe birača Marija Ćaćića (dobio 38,8 posto) i HDZ-ova Nikole Blaževića koji je dobio potporu 35,5 posto birača.

U gradskom vijeću najviše je glasovala dobila HDZ-ova lista (37,2 posto), zatim lista grupe birača čiji je nositelj dosadašnji gradonačelnik Marko Jelić (36, 6 posto), pa lista SDSS-a i SDP-a 14 posto. Izborni prag, sa 6, 4 posto glasova, prešla je i lista Mosta, DP-a i Loze.

Aktualnom HDZ-ovu gradonačelniku Imotskoga Ivanu Budaliću malo je nedostajalo da izbori novi mandat u prvom krugu, 49,1 posto glasova. U drugi krug ide sa nezavisnim Brunom Rebićem koji je osvojio 31,4 posto glasova.

Sličan je omjer glasova i u gradskom vijeću, HDZ-ova lista osvojila je 48, 5 posto glasova, Rebićeva nezavisna lista 31,7 posto, a lista Domovinskog pokreta 16 posto glasova.

U Trilj su u drugi krug ušli Ivan Šipić, bivši HDZ-ov gradonačelnik, a sada nezavisni kandidat za tu dužnost i HDZ-ov kandidat Ivan Bugarin. Šipića ima 24 posto glasova više nego Bugarin, njih ukupno 2.065 (42,65 posto).

O pobjedniku bi moglo odlučivati 600-tinjak birača koji su glas u prvom krugu dali Mostovu Miljenku Mariću, dobio je 13,1 posto.

Najviše glasova, 38,8 posto, u gradskom vijeću osvojila je HDZ-ova lista, neznatno manje 37,2 posto Šipićeva nezavisna lista, Mostova je dobila 14,5 posto, a HSP-ova 6,6 posto glasova.

Komentari