HDZ: Unutarstranački izbori pružaju potreban legitimitet novim čelnicima

HDZ je u ponedjeljak poručio da nastavak unutarstranačkih izbora pruža potreban legitimitet novim čelnicima lokalnih organizacija i ostalim izabranim stranačkim dužnosnicima uoči lokalnih izbora koji će se održati u svibnju iduće godine.

“Nastavak unutarstranačkih izbora važan je za stranačku demokraciju te pruža potreban legitimitet novim čelnicima lokalnih organizacija i ostalim izabranim stranačkim dužnosnicima uoči lokalnih izbora koji će se održati u svibnju 2021.”, napominje HDZ u priopćenju.

Na jučerašnjim unutarstranačkim izborima na lokalnoj razini glasovalo je 65.170 članica i članova HDZ-a, što je 31,14 posto od ukupnog broja članova s biračkim pravom, kaže se u priopćenju.

Potpuni i službeni rezultati tog dijela unutarstranačkih izbora bit će poznati nakon što ih dostave sva lokalna izborna povjerenstva, a o tome će se obavijestiti članstvo HDZ-a i javnost.



HDZ podsjeća da su na jučerašnjim unutarstranačkim izborima na lokalnoj razini članice i članovi stranke po načelu jedan član – jedan glas, birali predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti, predsjednike i potpredsjednike županijskih organizacija i gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

Također, birali su općinske i gradske odbore i odbore HDZ-a gradskih četvrti, kao i izaslanike za izborne skupštine županijskih organizacija i gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

Unutarstranački izbori održani su uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Na svim biračkim mjestima provedene su preporuke iz posebnog epidemiološkog okvira kako bi glasovanje proteklo sigurno, napominju iz HDZ-a.

Najavljuju da će se u nedjelju, 6. prosinca, održat drugi krug izbora za predsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija te organizacija HDZ-a gradskih četvrti, kao i izbori za županijske odbore i Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba, te izbor izaslanika za Opći sabor HDZ-a.

Komentari