HDZ u Solinu po prvi put nema većinu u Gradskom vijeću, gradonačelnik Ninčević razočaran

Foto. Milan Sabic/PIXSELL

U Solinu je u petak konstituirano Gradsko vijeće, a najvažnija nastala promjena je onda da po prvi put od samostalnosti Hrvatske većinu nema HDZ.

Na svojem Facebook profilu situaciju je komentirao Dalibor Ninčević, aktualno gradonačelnik koji je izrazio nezadovoljstvo razvojem situacije.

“Iako je HDZ pobjednik proteklih lokalnih izbora i u Gradskom vijeću ima relativnu većinu i najveći broj vijećnika, temeljem postizborne koalicije Nezavisne liste mladih, stranke Bolji Solin, Mosta, vijećnika s liste Domovinskog pokreta i SDP-a, za predsjednika Gradskog vijeća grada Solina izabran je Ivan Andabak s liste NLM-a.

Ova neprirodna koalicija sigurno ne oslikava volju birača, ali je demokratsko pravo svake stranke i svakog pojedinca da surađuje i koalira po svom izboru i treba poštovati takvu odluku, ali građani i javnost trebaju znati koje sve stranke čine većinu u Gradskom vijeću.



No, bez obzira na činjenicu što je gradonačelnik i izvršna vlast iz jedne opcije, a većina u Gradskom vijeću iz druge(ih) opcija, siguran sam da je suradnja moguća. Građani od gradonačelnika i od svakog izabranog vijećnika očekuju ozbiljnost i odgovornost u obnašanju svojih dužnosti.

Vjerujem da nas sve povezuje isti cilj, a to je donošenje najkvalitetnijih odluka za građane i za naš Solin.

Kao gradonačelnik bit ću maksimalno otvoren za suradnju sa svim izabranim vijećnicima, uvažavat ću sve prijedloge i svaku incijativu koja će biti usmjerena za daljnji razvoj i napredak Grada.

Čestitam svim izabranim vijećnicama i vijećnicima, a novoizabranom predsjedniku Gradskog vijeća Ivanu Andabaku želim puno sreće u obnašanju te časne i odgovorne dužnosti.

Izbori su iza nas, a puno zajedničkog posla je pred nama…”, stoji u objavi Ninčevića.

Komentari