HDZ u Novalji osvojio vlast postizbornom koalicijom s HSS-om: Na biračima je da u drugom krugu odaberu koji će Dabo biti gradonačelnik, Ivan ili Ante

Foto: Robert Fajt / CROPIX

U gradu Novalji na otoku Pagu postizborni sporazm sklopili su HDZ i HSS i time ostvarili većinu u novom sazivu Gradskog vijeća, priopćio je u subotu HDZ.

HDZ je osvojio šest od 13 mandata, Stranka LiPO pet mandata, a u vijeću su još jedan vijećnik HSS-a i nezavisni Josip Škunca.

HDZ-u je, dakle, nedostajao jedan mandat za natpolovičnu većinu te je osvojio većinu potpisivanjem sporazuma s vijećnikom Matejom Guščićem (HSS).

“Postignutim sporazumom osigurali smo većinu i stvorili uvjete za stabilno upravljanje Gradom i za realizaciju ključnih projekata u cilju napretka i prosperiteta Novalje”, stoji u priopćenju iz HDZ-a Ličko- senjske županije.



Lista stranke LiPO nositelja Ante Dabe osvojila je pet mandata, a Ante Dabo kao kandidat za reizbor gradonačelnika 40,96 posto. HDZ-ov kandidat Ivan Dabo osvojio je nešto više glasova – 45,25 posto te je na biračima da u nedjelju odaberu koji će Dabo biti gradonačelnik, Ivan ili Ante.

Komentari