HDZ SE OBRUŠIO NA MILANOVIĆA: “Milanović je priznao da postoje radikalizirane grupe koje treba razbiti i pohapsiti, zašto je nedavno tvrdio suprotno?”

Foto: Goran Mehkek/Cropix

HDZ se sa na svom službenom profilu na Facebook-u osvrnu na izjavu predsjednika Zorana Milanovića da u Hrvatskoj postoje radikalne grupe, koje treba “razbiti i pohapsiti” i kojima treba “suditi”.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“MILANOVIĆ JE DANAS PRIZNAO DA POSTOJE RADIKALIZIRANE GRUPE KOJE “TREBA RAZBITI I POHAPSITI”! ZAŠTO JE DO NEDAVNO TVRDIO SUPROTNO?

General Tomo Medved iz Vukovara o Milanovićevim ‘tezama’: ‘Činjenica jest da sigurnosno-obavještajna zajednica, koja svoj posao radi profesionalno i odgovorno, bilježi postojanje radikalnih skupina koje imaju za cilj nasilno svrgavanje legalno izabrane vlasti u Hrvatskoj. Službe su pratile te skupine i prije prosvjeda prošle subote. Što je, kao i ja danas, naveo potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Mario Kapulica, ne otkrivajući detalje iz izvješća SOA-e. Stoga bih molio da nitko ne relativizira sadržaj tog izvješća i da o njemu ne nastavi javno raspravljati. Za razliku od nekih, VladaRH ozbiljno shvaća sve elemente koji su sadržani u izvješću. Nećemo dopustiti da se ugrozi ustavnopravni poredak i sigurnost građana’.



Na ove riječi PPVRH Medveda dodajmo da je predsjednik RH danas i sam priznao da u postoje radikalne grupe, koje treba ‘razbiti i pohapsiti’ i  kojima treba ‘suditi’. Zašto onda nastavlja sa svojim štetočinskim egzibicijama i relativiziranjem sigurnosnih činjenica? Zašto je onda do nedavno tvrdio, nastojeći na silu oponirati premijeru Andreju Plenkoviću, da u našoj zemlji ‘nema radikalnih skupina’? Time je samo potvrdio ono što je konstatirao Kapulica – da Milanović ili nije razumio izvješće SOA-e ili da je svjesno manipulirao s njim”, stoji u objavi.

Komentari