HDZ poziva Kovača da prijavi bilo kakve prijetnje ili pritiske usmjerene prema bilo kojem članu HDZ-a

Goran Mehkek / CROPIX

Povodom izjave kandidata za predsjednika HDZ-a Mire Kovača da postoje prijetnje ljudima u njegovom stožeru i da su imali problema zbog njihovog angažmana, te da se prijetilo ljudima koji rade u lokalnim samoupravama, državnoj upravi ili rade u državnim tvrtkama, Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a je u priopćenju Kovača pozvalo da im prijavi sve takve informacije.

Priopćenje Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a prenosimo u cijelosti.

“Gospodin Miro Kovač je u svojoj izjavi u razgovoru za RTL Danas 19. veljače 2020. godine, između ostalog, ustvrdio kako postoje prijetnje ljudima u njegovom stožeru i da su imali problema zbog njihovog angažmana, te da se prijetilo ljudima koji rade u lokalnim samoupravama, državnoj upravi ili rade u državnim tvrtkama. Nadalje je izjavio da su prijetnje prijavili Središnjem izbornom povjerenstvu, ali se to nije shvatilo ozbiljno.

S obzirom da Središnje izborno povjerenstvo do danas nije zaprimilo nikakvu konkretnu prijavu, prigovor ili pritužbu od gospodina Kovača ili njegovog stožera, kao ni od bilo kojeg drugog člana HDZ-a, dužni smo na ovaj način reagirati i opovrgnuti točnost navoda gospodina Kovača.



Pozivamo gospodina Kovača da svoja saznanja o bilo kakvim prijetnjama ili pritiscima usmjerenim prema bilo kojem članu HDZ-a odmah prijavi Središnjem izbornom povjerenstvu. Također, još jednom pozivamo sve sudionike unutarstranačkih izbora a poglavito potencijalne kandidate da se suzdrže od senzacionalističkih, netočnih i neutemeljenih izjava koje stvaraju loše ozračje među članstvom HDZ-a i nanose štetu ugledu i političkim interesima stranke”, stoji u priopćenju.

Komentari