HDZ poručuje: Tresla se brda, rodila se udružena oporba

Andrej Plenković/Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) svoj službeni Facebook profil podredila je čini se napadima oporbe. Jučer Most radi maski s istaknutim “(tć)”, danas Most i ostatak oporbe radi Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori.

U posljednjoj objavi na ovoj društvenoj mreži, vladajuća stranka u tekstu naslova “Tresla se brda, rodila se – udružena oporba! SDP: giganti riječi-pigmeji djela”, ističe kako je proteklog tjedna “oporba svih boja i zastava” spriječila donošenje Zakona o obnovi pod izgovorom da je “odgođeno glasovanje o Mostovu turbopopulističkom zakonskom ’prijedlogu’ o HGK od čitava 2 retka – o ’prijedlogu’ na kojem im mogu zavidjeti čak i Sinčić, Dalija Orešković i Pernar”.

Na današnjem glasanju, navode dalje, iščeznuo je “povijesni dan” jer oporba je uspjela prikupiti tek 61 ruku. “No ne brinite, oporba će nastaviti s uobičajenim destrukcijama i ohrabrivanjem same sebe – nikad jača!”, dodaju.

Istaknuli su i komentar Branka Bačića koji navodi kako je SDP imao osam godina za reformu navedenog zakona. “Za razliku od njih, mi ćemo, poslije tri i pol desetljeća, osigurati cjelovitu reformu HGK s postupnim ukidanjem obavezne članarine. Svjesni smo svih štetnih posljedica ako se preko koljena prelomi sudbina te institucije s 30-ak javnih ovlasti”, zaključuju.



Komentari