HDZ-ovka oštro poručila: Radikali iz Možemo pokušavaju ideološki transformirati Zagreb

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Iz političke platforme Možemo su priopćili da im nije prioritet izmjena naziva zagrebačkog Mjesnog odbora (MO) Dr. Ante Starčevića u Voltino, što je inicirala predsjednica tog MO-a, a što je izazvalo oštro protivljenje oporbe, osobito HDZ-a i Domovinskog pokreta.

“Inicijativa je došla od predsjednice Mjesnog odbora s ciljem da se MO nazove istim nazivom kao i samo Voltino naselje. Putem slične inicijative je 2020. naziv MO Matija Gubec promijenjen u MO Donja Kustošija. No, kako odluke o promjenama naziva MO donosi Gradska skupština Zagreba, u kojoj su glavni izazovi i zadaci borba s inflacijom i energetskom krizom, izmjene naziva mjesnih odbora nisu prioritet”, poručuju iz Možemo.

Peternel (DP): Ove godine ništa se nije napravilo od komunalnih akcija
Predsjednik Domovinskog pokreta grada Zagreba i zastupnik u Gradskoj skupštini Igor Peternel danas je zbog protivljenja promjeni naziva Mjesnog odbora Dr. Ante Starčevića, održao konferenciju za novinare ispred tog Mjesnog odbora. Kada je saznao da su u Možemo poručili da im to nije prioritet, to je pozdravio.

“Ako je istina da su se iz Možemo predomislili i da skidaju to s dnevnog reda, znači da smo bili u pravu, da smo uspjeli”, izjavio je za Hinu Peternel.



Kaže i da su od svojih vijećnika dobili dojavu da se u ovoj godini nije ništa napravilo od komunalnih akcija, ali zato se krenulo u promjenu imena jer, kaže, valjda nekome iz ideoloških razloga smeta Ante Starčević.

“Protiv toga prosvjedujemo jer nemamo dovoljno ruku da to promijenimo. Ali svakako imamo pravo da ukažemo kako je potpuno nelogično da se ide u jedan takav ideološki sukob”, poručuje Peternel.

Dodaje kako istovremeno vide da se po žurnom postupku dodjeljuje Park Mire Furlan, dok mnogi hrvatski glumci i umjetnici, umrli i prije 10-ak godina, i dalje čekaju na red da dobiju svoj spomen.

Blažanović (HDZ): Radikali iz “Zagreb je NAŠ!” i “Možemo!” pokušavaju ideološki transformirati Zagreb
Predsjednica organizacije HDZ-a gradske četvrti Trešnjevka-sjever Danijela Blažanović rekla je da platforma Možemo, nakon što su njeni članovi bili prebojali mural o Vukovaru i protuzakonito ukinuli demografsku mjeru roditelj odgojitelj, sada žele prebrisati i dr. Antu Starčevića.

“Ni rekordno i posve netransparentno zaduživanje našeg grada, ni socijalno i funkcionalno urušavanje Zagreba pod njihovom inkompetentnom upravom, ni dramatični sukobi u koaliciji sa SDP-om, ni razotkrivanje muljaža s Teslama, ni raspad i nezakonitost njihovog ‘modela’ zbrinjavanja otpada, ni pobune vlastitih vijećnika zbog neprovedivog plana prenamjene prostora mjesnih odbora u dječje vrtiće … ništa ne može zaustaviti radikale iz ‘Zagreb je NAŠ!’ i ‘Možemo!’ da i dalje rade ono jedino zbog čega su htjeli preuzeti vlast – da pokušaju ideološki transformirati Grad Zagreb i ‘preodgojiti’ Zagrepčanke i Zagrepčane”, tvrdi Blažanović.

 

Komentari