HDZ-ovci odgovorili bivšem šefu SDP-a: Bernardića debakl na izborima, nije ‘otrijeznio’ da prestane sa sramotnim nastupima

Davor Bernardić/Marko Prpic/PIXSELL

HDZ je prozvao u četvrtak bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića da je nakon dugo vremena ponovno došao na posao u Sabor neodgovorno zlorabeći covid-19 u jeftine politikantske svrhe, a njegove nasljednike na čelu SDP-a da i dalje zazivaju kaos i raspad sustava.

“Nakon ‘zrelih’ epizoda u Gardalandu i na Sljemenu, poraženi Bernardić došao je poslije dugo vremena na posao u #Sabor i opet ,’briljirao’, neodgovorno zlorabeći #COVID19 u jeftine politikantske svrhe”, objavio je HDZ na facebooku.

Iz HDZ su naveli pritom da Bernardića, premda je s SDP-om doživio debakl na izborima, nije ‘otrijeznilo’ da prestane sa sramotnim nastupima i obmanjivanjem javnosti.

Isti taj SDP, kažu u HDZ-u, otpočetka minira borbu protiv koronavirusa te nastoji srušiti Stožer civilne zaštite RH.



SDP-ova predviđanja dok je Bernardić bio predsjednik, a i nakon što to više nije, u HDZ-u su nazvali “briljantnima”.

“Baba Hajdaš Vanga Dončić tvrdio je da će Hrvatska početkom studenog imati 10.000 novozaraženih dnevno, a na početku krize zloguko su ‘najavljivali’ da će 400.000 hrvatskih građana dobiti otkaz, neodgovorno zazivajući urušavanje nacionalne ekonomije”, naveo je HDZ u objavi dodajući da im se na sreću želja nije ispunila, zahvaljujući snažnim gospodarskim mjerama Vlade.

U HDZ-u smatraju također da SDP ,”savjesno” troši vrijeme na interpelacije i “inicijative” o opozivima, za koje su dosad u Hrvatskom saboru uspijevali skupiti svega 50-ak glasova, dok se s druge strane Hrvatska i sve europske države nalaze u ozbiljnoj fazi bitke s pandemijom.

“Ni kolege u oporbi nisu uvjerili u njihovu smislenost! Za razliku od Bernardića i njegovih nasljednika na čelu SDP-a koji i dalje zazivaju kaos i raspad sustava, mi nastavljamo poduzimati mjere za zaštitu zdravlja i života ljudi te očuvanje radnih mjesta i hrvatskog gospodarstva”, zaključio je HDZ u objavi na Facebooku.

Saborski zastupnik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak se nakon dugo vremena pojavio u Hrvatskom saboru pa prozvao Vladu zbog načina na koji se bori protiv pandemije koronavirusa, ustvrdivši da je situacija izmakla kontroli, a zdravstveni sustav u rasulu.

„Zdravstveni sustav je u raspadu, rasulu, rasprava o radu Stožera opet se gura navečer i sakriva se istina, a istina je da su mrtvačnice pune”, rekao je Bernardić u slobodnom govoru prozvavši Vladu zbog upravljanja koronakrizom.

 

Komentari