HDZ-ovac u Otočcu sam sebi dodijelio naknadu za rad, iako Gradsko vijeće nije radilo

Foto: Robert Fajt / Cropix

Većina gradskih i općinskih vijeća u državi podijelila je teret korona-epidemije pa za svoj (ne)rad u vrijeme epidemije nisu tražili naknade.

Slično je bilo i s većinom Upravnih vijeća i Nadzornih odbora. Svakako dobar lokalni primjer je odluka Županijske skupštine i njena predsjednika Marijana Kustića da se za ovaj period ne isplaćuju naknade članovima toga tijela.

Da se neki ljudi ne odriču tako lako svojih sinekura pokazali su čelnici Gradskog vijeća Grada Otočca, jedinog grada u Hrvatskoj koji niti do danas nema izglasan gradski Proračun za ovu godinu.

Prema odluci predsjednika Gradskog vijeća Grada Otočca Branislava Šutića – HDZ i njegovog tima naknade za rad u proteklom razdoblju dobili su jedino potpredsjednici i naravno, Šutić.



Nikome od njih očito nije smetalo što su naknadu dobili u vrijeme kada se Gradsko vijeće nije uopće sastajalo. Niti što su upravo vijećnici HDZ-a predvođeni predsjednikom Gradskog vijeća i predsjednikom Gradske organizacije HDZ-a Otočac Branislavom Šutićem ‘najzaslužniji’ što je srušen gradski Proračun.

Zdravko Marić potvrdio odluku 

Na to je ministar financija Zdravko Marić potvrdio pravilnu Odluku gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca da se takav nezakoniti Proračun stavi van snage, uz napomenu da je Gradsko vijeće Otočca prekršilo odredbe Zakona o proračunu.

Kako doznaje otočki portal Gacka053 Branislavu Šutiću kao predsjedniku Gradskog vijeća Grada Otočca i dvojici njegovih potpredsjednika Ivici Oreškoviću – HDZ i Kristijanu Bakarić – nezavisni za prva četiri mjeseca ove godine isplaćeno je nešto manje od 25 tisuća kuna bruto kao naknada za njihov pregalaštvo u Gradskom vijeću.

Po Otočcu su već krenule sarkastične spekulacije po kojima je ovaj trojac logoteta ipak premalo plaćen, s obtirom na rezultate takvoga rada.

Kada je Branislav Šutić u pitanju svakako treba vjerovati kako je ovo financijsko poentiranje doneseno u skladu sa zakonom. Druga je dimenzija moralne kategorije po kojoj ovaj HDZ-ov kadar stavljen naizbornu listu za Hrvatski sabor u IX. Izbornoj jedinici može pojasniti modus kako primati naknadu ako Skupština ne zasjeda već mjesecima, piše Novi list.

Komentari