HDZ-ov kandidat: Koalicija SDP-a i DP-a najbesramnija politička trgovina

Nova Bajsova crveno-crna koalicija ni s tri vijećnika SDP-a i dva vijećnika DP-a nema većinu, a u toj koaliciji već je 13 stranaka.

Kandidat HDZ-a i HSLS-a za bjelovarsko-bilogorskog župana u drugom izbornom krugu Marko Marušić ocijenio je u srijedu koaliciju SDP-a i Domovinskog pokreta najbesramnijom političkom trgovinom u više od 30 godina političkog života u Hrvatskoj.

“Današnjom crveno-crnom koalicijom između SDP-a i DP-a u budućoj Skupštini Bjelovarsko-bilogorske županije svjedočimo najbesramnijoj političkoj trgovini u više od 30 godina političkog života u Hrvatskoj. Ta besramna trgovina prije svega razotkriva svu slabost i strah Damira Bajsa za gubitkom izbora”, ocijenio je Marušić.

SDP izgubio o ono malo političke vjerodostojnosti

Bajs je Marušićev protukandidat u drugom izbornom krugu. Za Bajsa je glas dalo 38,55 posto birača a za Marušića 36,63.



Kako je Marušić ocijenio u današnjem priopćenju, “prvi put u povijesti imamo crveno-crnu koaliciju Partije i krajnje desnice”.

“SDP je time izgubio i ono malo političke vjerodostojnosti koju je imao, a Domovinski pokret je pokazao da je spreman prodati svoj svjetonazorski identitet za dvije pročelničke i direktorske fotelje. Bit će zanimljivo vidjeti što će na crveno-crnu koaliciju reći birači te dvije stranke na izborima 30. svibnja, stoji u priopćenju. Marušić je istaknuo da je nakon prvog izbornog kruga imao ponude da trguje.

“U zamjenu za podrškom u drugom krugu, trebao sam, ako pobijedim u drugom krugu, pristati dati neka direktorska mjesta županijskih poduzeća. Naravno, odbio sam to s gnušanjem. Moj odgovor je jasan od prvoga dana, radije ću izgubiti izbore, nego se valjati u blatu političke trgovine”, istaknuo je.

I na kraju, dodao je Marušić, još nešto o čemu za budućnost te županije treba voditi računa – nova Bajsova crveno-crna koalicija ni s tri vijećnika SDP-a i dva vijećnika DP-a nema većinu, a u toj koaliciji već je 13 stranaka.

“Kako bi, kad bi kojim slučajem i postao župan, Damir Bajs održavao tu skupštinsku većinu u kojoj je 13 stranaka da se ona ne raspadne pri svakom nesuglasju oko pojedine teme?” upitao je Marušić i zaključio: “Isključivo i samo potkupljivanjem tih stranaka foteljama i beskonačnom političkom trgovinom.”

Iz Domovinskog pokreta demantirali koaliciju

Podsjetimo, iz Domovinskog pokreta demantirali su postojanje crveno-crne koalicije, odnosno udruživanje sa SDP-om u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u svrhu podrške županu Damiru Bajsu u drugom krugu lokalnih izbora.

“Partnere Domovinski pokret neće birati po obojenosti lijevo ili desno, nego samo programski”, zaključio je tajnik Domovinskog pokreta Dario Žepina koji je dodao je da je brzina kojom se razvila dezinformacija ‘savršena’.

Komentari