HDZ-ov Ilijaš ne želi komentirati smjenu Bore Nogala

zagrebačka nadbiskupija

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Kazimir Ilijaš rekao je u ponedjeljak da ne želi komentirati tvrdnju oporbe da je nezakonita smjena ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogala jer je postupak u tijeku, dodavši kako daljnje radnje koje će biti, a vezane su uz pravosudna tijela, također ne želi komentirati.

“A što se tiče samih statuta bolnica, odnosno njihovog usklađivanja sa zakonom, mi smo na sjednici Odbora za Statut na kojoj smo zaprimili usklađenje još u rujnu, tu točku vratili s obzirom da nije bila potpuna. Dakle, naknadno smo dobili usklađivanje statuta bolnica kojih je osnivatelj Grad Zagreb i tu točku smo usvojili i ona ide danas redovno na sjednicu Gradske skupštine”, rekao je Ilijaš novinarima u Gradskoj skupštini.

USKOK-ov optuženik Milan Bandić: Nogalo je sam sebe smijenio



Smatra da je Rekao je da odgovornost isključivo na stručnoj službi Gradskog ureda za zdravstvo zašto ta točka nije išla prije.

“Dakle, oni su kao predlagatelji trebali voditi računa da se ta točka u roku i na vrijeme dostavi, s obzirom da mi kao Odbor za Statut ili kao Gradska skupština o tome vodimo računa tek kada zaprimimo prijedlog. Mi smo taj prijedlog zaprimili, statuti su usklađeni sa zakonom i ta točka dolazi na sjednicu Gradske skupštine”, objasnio je Ilijaš koji je i predsjednik skupštinskog Odbora za Statut, Poslovnik i propise.

Na pitanje hoće li skupštinska većina na današnjoj sjednici srušiti točku dva oporbena kluba (GLAS-a i HSU-a te Lijevog bloka) “o Adventu”, Ilijaš je rekao da su zastupnici HDZ-a sagledali te prijedloge i jasno će se o njima očitovati.

“Dakle, stvar je u tome da mi kao Gradska skupština nismo tijelo koje provodi inspekcijski nadzor ili koja vodi postupke koje provodi nadležno Državno odvjetništvo. Dakle, o tome mi ne vodimo računa. Mi ćemo o tome raspravljati, vidjet ćete naš stav koji će biti potkrijepljen argumentima”, poručio je Ilijaš.

Nogalo: Ovo je rezultat patološke mržnje dviju žena

Komentari