HDZ-ov DIREKTOR AGENCIJE Dok je Kuščević živio u njegovom stanu, on je spavao u skladištu

Krešimir Žunić, HDZ-ov vršitelj dužnosti direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), koji je zajedno sa svojim sinom po povlaštenim uvjetima za cijenu od 975 eura po četvornom metru prošle godine kupio stan u Zadru u ulici Ive Mašine od agencije u kojoj je tada bio zamjenik direktora, bit će smijenjen na sutrašnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade, potvrdio je danas Predrag Štromar, HNS-ov ministar graditeljstva nakon Užeg kabineta Vlade.

Žunić je sa sinom 2019. kupio stan od 53 četvorna metra u Zadru preko APN-ova programa poticane stanogradnje za samo 52.000 eura. Tada je bio zamjenik direktora APN-a, a od 22. studenog 2019. je na čelu te agencije kao vršitelj dužnosti direktora.

Predrag Štromar, HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, nakon što je RTL otkrio ovu aferu odmah je Žunića prijavio Državnom odvjetništvu, a danas je na Užem kabinetu Vlade ekspresno dogovorena i njegova smjena.

Štromar je rekao i da će sada pročešljati dokumentaciju da vide ima li još netko od zaposlenika APN da je po sličnim uvjetima kupio stan, a u paketu sa Žunićem, kako doznajemo, prijavljen je i bivši šef APN-a, Slavko Čukelj, koji je potpisao kupoprodajni ugovor za Žunića, piše Jutarnji list.



Komentari