HDZ odbacio prozivke SDP-a za prometnu izoliranost Slavonije

HDZ je u petak odbacio SDP-ove prozivke za prometnu izoliranost Slavonije istaknuvši da su Hrvatske ceste u zadnje četiri godine u Slavoniju uložile oko milijardu kuna, pri čemu su naveli projekte koje su tamo pokrenuli ili ih tek pokreću.

“Prometna izoliranost i politikanstvo Hajdukovića i SDP-a ne stoji”, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na konferenciji za novinare Kluba zastupnika HDZ-a, nakon što je saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković upozorio na prometnu izoliranost Slavonije.

Butković je upitao Hajdukovića koje je projekte u Slavoniji pokrenula SDP-ova Vlada te naveo da se danas u prometnu infrastrukturu ulaže više od 20 milijardi kuna.

Kaže da su u zadnje četiri godine Hrvatske ceste u Slavoniji uložile oko milijardu kuna, otvorila se obilaznica kod Vinkovaca, Petrijevaca, gradi se most na Savi kod Svilaja te je započeta gradnja mosta kod Nove Gradiške.



Rraspisan je natječaj za 5C koridor za nastavak izgradnje autoceste ukupne vrijednosti oko 700 milijuna kuna, potpisan je ugovor i gradi se pruga Vinkovci-Vukovar u vrijednosti 70 milijuna eura, potpisuje se ugovor o izgradnji i obnovi pruge Virovitica-Pitomača ukupne vrijednosti 200 milijuna kuna, što se financira uz pomoć Svjetske banke, nabrojao je Butković.

Ulaže se 1,5 milijardi eura u Hrvatske željeznice

Butković se osvrnuo se i na Hajdukovićevu tvrdnju da početkom ljetnog reda letenja iz Zračne luke Osijek neće letjeti nijedan domaći let jer Vlada nije raspisala natječaj za program pomaganja zračnih linija i zračnih luka javnim novcem (PSO).

“Službe ministarstva provjeravaju sve odluke koje su se donosile unutar zračne luke i ako bilo što bude nezakonito, regairat ćemo kao što smo i dosad. Nikakav pad prometa ne prijeti Zračnoj luci Osijek. Sve zračne luke u Hrvatskoj bilježe dvoznamenkasti rast u zadnje dvije godine”, tvrdi ministar.

Šef HDZ-ovog saborskog kluba zastupnika Branko Bačić prozvao je SDP-ovu Vladu zbog regionalizacije Hrvatske, odnosno NUTS regija, zbog kojih Slavonija prima dvostruko manje poticaja.

Komentari