HDZ kontra Indexa: Očekujemo odgovarajuću reakciju nadležnih tijela i HND-a. Poduzet ćemo pravne korake

Nakon što je premijer Andrej Plenković u Zadru dao izjavu u kojoj je Index optužio za govor mržnje, o istom se oglasila i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) na svom službenom Facebook profilu.

Podsjetimo, danas je na naslovnici Indexa postavljen pop-up s pitanjem “Ako želite pristupiti Indexu molimo vas da nam potvrdite da ste čovjek!” Ponuđeni odgovori bili su “Ne, ja sam član HDZ-a” i “Da, ja sam čovjek”.

Odgovor “Ne, ja sam član HDZ-a” vodio je ovdje.

HDZ: Očekujemo odgovarajuću reakciju nadležnih tijela i HND-a. Poduzet ćemo pravne korake

HDZ-ov status s Fejsa prenosimo u cijelosti.



“I danas ponovno svjedočimo agresiji, uvredama i diskriminaciji jednog portala, što je nastavak kampanje širenja mržnje kojoj smo proteklih dana izloženi kao građani samo zbog političke pripadnosti. Pritom, važno je napomenuti da ne reagiramo iz osjećaja povrijeđenosti ili osobne pogođenosti ovakvim uvredama i diskvalifikacijama zbog našeg političkog opredjeljenja.

Nakon 10-dnevnog javnog prešućivanja govora mržnje ugostitelja iz „Tri majmuna“, uslijedio je novi čin diskriminacije prema članovima i simpatizerima jedne političke stranke. Ako izostaje šira društvena reakcija na takve i slične izljeve mržnje i isključivosti, oni se sutra mogu dogoditi i nekome drugomu. A to nije ispravan odabir za društvo koje želimo graditi kao moderno, kulturno, napredno, uključivo i tolerantno.

Komentari