HDZ GURA AMBASADORE PRIJE NEGO MILANOVIĆ DOĐE NA VLAST Klisović: Ovo je jedna potpuno nepromišljena i nepoštena podvala

Iz Vlade je stigao zahtjev za hitnim sazivanjem saborskog Odbora za vanjsku politiku na kojemu bi se u iduća dva tjedna trebala raspraviti imena novih ambasadora. A koje bi potom predsjednica u odlasku Kolinda Grabar-Kitarović mogla imenovati prije nego što na dužnost na Pantovčak stupi novoizabrani predsjednik Zoran Milanović.

Informaciju je potvrdio i potpredsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, SDP-ov saborski zastupnik Joško Klisović koji je kazao i kako u ovom trenutku članovi odbora još nisu dobili popis veleposlanika i mjesta na koje bi oni trebali ići.

Međutim, pretpostavka je da je jedno od mjesta Beograd u koji premijer Plenković želi poslati Hidajeta Biščevića.

“Ovo je jedna potpuno nepromišljena i nepoštena podvala jer se njome predsjedniku države koji je sukreator vanjske politike želi onemogućiti sudjelovanje u donošenju odluke. I to mjesec dana prije nego novi predsjednik mora stupiti na dužnost”, rekao je Joško Klisović koji je najavio kako će SDP-ovi zastupnici pokušati opstruirati sjednicu Odbora i to način da se na njoj ne planiraju pojaviti te je pozvao i ostale oporbene zastupnike, članove odbora da se odupru Vladinoj inicijativi.



Pupovac: Nije dobro da se pri primopreddaji rade takve stvari

Da u principu nije dobro da se pri primopredaji vlasti takve stvari rade, smatra i član odbora, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. Međutim, sudjelovat će i na odboru i poduprijeti imenovanje ako se ne bude radilo o većem broju diplomata, već o jednom jedinom.

Izvor s velikim diplomatskim iskustvom također smatra kako se radi o H. Biščeviću i ističe da je riječ o profesionalnom diplomatu zbog čega se njegovo imenovanje u ovom trenutku ne može smatrati provokacijom, već je riječ o rutini.

“Da je riječ o nekom političaru, to ne bi bilo fer u ovoj situaciji. Izjave koje dolaze od oporbe su preventivna paljba da se među veleposlanike ne bi još netko pokušao progurati”,  doznaje Večernji list. 

 

 

Komentari