Hasanbegović progovorio o planovima za gradonačelnika Zagreba: Ja sam posljednja osoba koja se može dovesti u vezu s Bandićem

screenshot/večernji

Član Domovinkog pokreta i zastupnik u Saboru Zlatko Hasanbegović diplomatski je govorio o spekulacijama kako bi osim Miroslava Škore i on mogao biti kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba.

Unatoč tome što ih nije negirao, takve tvrdnje nazvao je ‘spinologijom’, složivši se s Nikolom Grmojom kako na lokalnim izborima treba surađivati s onima koji nemaju veze s Bandićem.

“O kandidaturama će se razgovarati kada za to dođe vrijeme. To je bezpredmetno sada. Kada se približe izbori tražit će se najbolje rješenje i u ovom trenutku radimo na tome”, rekao je Hasanbegović poručivši kako su sve informacije plasirane u eter običan spin.

“To su novinske spekulacije. U ovom trenutku je sve što se kalkulira u vezi lokalnih izbora u Zagrebu, spin! U tom smislu se slažem s Nikolom Grmojom”, rekao je Hasanbegović složivši se i s dijelom izjave Nikole Grmoje gdje kaže kako će Most “surađivati s ljudima koji nemaju nikakve veze s Milanom Bandićem.”



“Slažem se i s time, suglasan sam, potpisujem kako bi se reklo”, kazao je Hasanbegović pritom odbacivši ideju da je Grmoja mislio i na njega.

“Na mene sigurno nije mislio. Ja sam posljednja osoba u Hrvatskoj politici koja se može dovesti u vezu s njim“, rekao je Hasanbegović čija je bivša stranka Neovisni za Hrvatsku svojevremeno surađivala s Bandićem u Skupštini grada Zagreba (treba reći da je burno prekinuta kada je Hasanbegović najavio rušenje Bandićevog proračuna), pa nastavio.

“Sve ovo je u ovom trenutku ‘spinologija‘. Razgovarat ćemo i tražit ćemo najbolje rješenje, ali sada sigurno nije vrijeme za razgovor o tome”, rekao je Hasanbegović kojeg smo zamolili da nam ispriča svoje dojmove o ovogodišnjem obilježavanju Dan sjećanja u Vukovaru.

“Tamo se ove godine održala državna manifestacija u službi Plenkovićeve vladavine, a poruke koje su se tamo mogle čuti negacija su stvarnog temelja na kojem počiva Plenkovićeva vladavina”, zaključio je Hasanbegović koji je poput gradonačelnika Vukovara Ivana Penave izjavu Borisa Miloševića u razgovoru s nama ocijenio pozitivnom.

Hasanbegović je rekao kako je oduvijek zastupao središnji nacionalni politički smjer i kako u konačnici nije problem Milorad Pupovac i njegova politika, već hrvatska politika, a za tvrdnje da Ivan Penava raspiruje mržnju kaže da su propaganda.

“To je jedna vrsta političke propagande koja nikada nije imala utemeljenja u činjenicama i kojom se skreće pozornost s merituma stvari. Izvor svih problema i potencijalno rješenje je hrvatska politika koja je od Ive Sanadera do Andreja Plenkovića bila u funkciji koristoljublja! Za to nije kriv Milorad Pupovac, već oni koji pristaju na tu igru”, rekao je Hasanbegović, piše Dnevno.hr 

Komentari